Ser e-match for skjerpe konkurranseinstinktet

I helga går sluttspillet i den norske e-serien.   Foto: Eivind von Døhlen/Gamer.no

Sport

Vikhammer Ungdomshus viser kamp mellom storlagene Team Liquid og ENCE i Counter-Strike fredag.

Plukker opp tips og triks

Malvik E-sport har fått opp et CS-lag, og skal se kampen fra CS Summit-turneringen i forbindelse med trening.

- Noe av formålet med å se på match sammen er er å plukke opp tips og triks, og for å vekke konkurranseinstinktet, forteller Marus Schanke i Malvik e-sport og Malvik lan. Han forteller om stor interesse for å begynne med e-sport i Malvik. Det er også på tale å danne lag i flere spill, nevner Scanke.

På utkikk etter trenere

Malvik e-sport er derfor også på utkikk etter flere trenere, sier han. 

Stor finalehelg

Denne helga er forøvrig finalehelga i den norske e-ligaen. Der blir det avgjort hvem som er norges beste Counter Strike-lag. Finalene går på Ullevål Stadion der man også som publikum kan kjøpe billetter til Oslo e-sportfestival.


 

De to store favorittene i vårers sluttspill er Apex og Nordavind, som har med en spiller fra Trondheim -  Ruben "Rubino" Villaroel. Utfordrere er lagnene Riddle og Momentum, ifølge VG. Avisen sender Telia-sluttspillet spillene Rocket League, Counter-Strike: Global Offensive, League of Legends og Hearthstone.

Dette er CS

Counter-Strike Global Offencive er et lagbasert førsteperson skytespill (FPS), og et av de mest populære spillene. I FPS ser man gjennom øynene på karakteren man kontrollerer.  Spillet der du kan være enten terrorist eller antiterrorist.

Det spilles i runder på to til tre minutter og det er ulike typer oppdrag, for eksempel gisseloppdrag som utføres på ulike kart. CS:GO har anbefalt 18 års aldersgrense, men i e-sport er det vanlig å tillate noe yngre spillere. Vikhammer ungdomshus innhenter samtykke fra fra foreldrene.