Drikk mye vann, i dag blir det varmt

Inne i depotområdet sitter Ann-Inger Leirtrø plystrevakt i åtte timer, i det som trolig blir en av årets varmeste dager.   Foto: Frank Skaufel

Sport

Drikk mye vann!, er oppfordringen fra VM-frivillig Ann-Inger Leitrø.

I dag ventes det opp mot 25 grader, og de mange tusen tilskuere oppfordres til å drikke masse vann under VM-runden på Lånkebanen.

Allerede klokken 0800 i morges møtte Ann-Inger Leirtrø opp som frivillig på Lånkebanen. Hennes jobb er å være plystrevakt, og sørge for at det ikke oppstår situasjoner mellom biler og tilskuere når førerne ruller inn og ut av depotgarasjene.

- Det blir en veldig varm vakt, og vi må hele tiden sørge for å få oss nok drikke, sier lederen av Lånke IL.

Henter i pausene

Ved siden av henne står to flasker vann, men det holder ikke i løpet av den lange vaktdagen.

- Når vi har pauser får vi hente oss ut så mye vann som ønsker. Arrangørene har oppfordret oss til å drikke mye vann i dag, sier hun.

- Nesten som en gryte

I går lå temperaturen på Lånkebanen rundt 20 grader, og heten var ikke så trykkende som man forventer søndag. Da er det ventet opp mot 25 grader, men det føles ut enda varmere. Solhatt eller caps, solkrem og mye vann er gode virkemidler for å oppleve en problemfri søndag.

- Lånkebanen er nesten som en gryte når det samles så mye folk som i dag. Det blir hett, sier Leirtrø.

Veskeinntaket må skje lenge før man kjenner at man er tørst.

- Jeg har smurt meg godt inn, og jeg oppfordrer alle som skal hit til å beskytte seg og få i seg nok drikke, sier Leirtrø, som stiller opp som frivillig for Lånke IL.  

Det ventes storinnrykk på Lånkebanen søndag, blant annet for å se Andreas Bakkerud kjempe om en topplassering.   Foto: Frank Skaufel