Edvard og G19-landslaget er ute av EM

Edvard Sandevik Tagseth (18) og det norske gutter 19-landslaget i fotball er ute av EM-sluttspillet etter 1-0-tap mot Frankrike i den siste gruppespillkampen.  Foto: Privat

Dette kullet har vært med i to EM-sluttspill og det er god erfaring å ta med seg videre.

Landslagstrener Gunnar Halle
Sport

Frankrike og Irland er videre til semifinalen mens Edvard Sandvik Tagseth (18) og Norge må reise hjem fra Armenia.

Frostingen, med tykt stjørdals- og skatvalsblod i blodårene, har spilt samtlige minutter i alle de tre gruppespillkampene og 18-åringen fra Frosta har vært en av de beste spillerne for det norske laget som innledet mesterskapet med å spille 1–1 mot Irland før det ble 0–0 mot Tsjekkia i den andre kampen. Dermed var saken klar foran den tredje og siste gruppespillkampen mot allerede semifinaleklare Frankrike i Jerevan søndag.

Kun åtte lag

Norge måtte vinne for å være helt sikre på avansement som ett av fire lag til semifinalen. Kun åtte lag deltar i EM-sluttspillet.

Irland slo Tsjekkia i den andre kampen i Norges gruppe søndag kveld. Dermed måtte G19-landslaget slå Frankrike for å gå til semifinale. Det klarte ikke de norske gutta. Frankrike vant 1–0 og Norge er dermed ute av EM. I onsdagens semifinaler møtes Frankrike og Spania og Portugal møter Irland.


 

Ble tøft

- Det er klart det er surt å tape når vi hadde en mulighet. Frankrike er et godt lag og det ble tøft til slutt, men vi skapte sjanser og hadde mulighet til å utligne. Vi prøvde alt vi kunne, sa landslagstrener Gunnar Halle til fotball.no etter kampen mot franskmennene.

Norge endte dermed med to poeng i EM-sluttspillet etter de to uavgjorte kampene mot Irland og Tsjekkia. Edvard Sandvik Tagseth hadde for øvrig den målgivende pasningen da Rosenborg-spiller Erik Botheim ga Norge ledelsen mot Irland.

Små marginer

- Vi burde fått mer ut av de to første kampene. Men sånn er fotball, det er små marginer og vi tok ikke de mulighetene vi fikk. Men likevel synes jeg vi har spilt en god turnering. Både spillerne og støtteapparatet har gjort det bra, men vi er selvfølgelig skuffa nå, sa landslagstreneren.

- Dette kullet har vært med i to EM-sluttspill og det er god erfaring å ta med seg videre, sier Gunnar Halle.


 

Utrolig skuffende

Kaptein Erik Sandberg var også skuffa etter kampen.

- Det er utrolig skuffende og vi er lei oss alle sammen. Hadde vi blitt rundspilt i tre kamper hadde det vært greit, men nå er det veldig tydelig at vi er det nest beste laget i gruppa. Det er lett å si i etterkant, men vi skulle vunnet de to første kampene. Det føles som om alt går mot oss nå, men vi får gå i oss selv. Det var ikke sånn dette skulle ende, sier han.

- Vi styrte de to første kampene og hadde flest sjanser. De skulle vi vunnet og da hadde vi vært klare for semifinale før denne kampen, sier Lillestrøm-spilleren.


 

Snill og grei

I forkant av EM-sluttspillet viste en presentasjon av de norske spillerne at Edvard Sandvik Tagseths mål i EM var gull og at han beskrev seg selv som snill og grei. Nå er det retur hjem til Frosta og trolig trening med Rosenborg. Tagseth er nemlig klubbløs etter at han de siste par sesongene har spilt for Liverpools akademilag. I forkant av EM-sluttspillet trente han med Rosenborg og han har hele tiden sagt at han vil bestemme seg etter EM-sluttspillet hvor han vil fortsette fotballkarrieren.