Reiste hjem med flere medaljer fra nordisk mesterskap

Preben Jenssen Matberg har gjort to gode mesterskap på en måned. Om fire uker skal han tilbake til Odense for å konkurrere i NM i innendørs banesykling.  Foto: privat

Sport

Preben Jenssen Matberg, som sykler for Stjørdals-Blink, gjorde det meget skarpt da han sist helg deltok i Nordisk mesterskap for juniorer i banesykling. Mesterskapet ble arrangert i Odense i Danmark.

Nesten rekord

Der var han med i flere forskjellige grener. Lørdag var det 1000-meter og omnium det ble konkurrert i, og det viste seg etter hvert å bli en knallsuksess for stjørdalsrytteren. 1000-meteren gikk han nemlig helt til topps på, og han var heller ikke langt unna å komme seg ned på ny norsk rekord.

Det var ikke mye som skilte Preben Jenssen Matberg fra en bedre plassering i omnium-løpet. Likevel endte han opp på en sterk tredjeplass.  Foto: privat

- Jeg sitter igjen med tre medaljer som jeg er ganske fornøyd med. I tillegg er det jo morsomt når jeg får en så god tid, forteller han.

Med en tid på 1.07.7 var han kun tre tideler bak den norske rekorden, som ble satt i 2012. Tiden var også en forbedring på fire sekunder fra NM en måned tidligere. Det var riktignok utendørs, men der ble det også førsteplass.

I omnium-rittet, som består av fire ulike typer grener, endte han til slutt på en tredjeplass, men ble beste nordmann. To dansker var de eneste som klarte å slå Jenssen Matberg.

- Det var tungt. De var fem-seks dansker som kjørte for hverandre. Da ble det litt verre for meg som kjørte alene.

Preben Jenssen Matberg har gjort to gode mesterskap på en måned. Om fire uker skal han tilbake til Odense for å konkurrere i NM i innendørs banesykling.  Foto: privat

Sikret nok en medalje

Søndag skulle også vise seg å bli en fin dag for rytteren. I poengrittet endte han til slutt på en andreplass, men igjen var han beste nordmann. Også denne gangen var det en danske som ble hakket for sterk.

Likevel kunne han altså reise hjem med hele tre medaljer, én i hver sin valør. Dermed har stjørdalingen levert sterkt den siste måneden med medaljer både i det norske og nordiske mesterskapet. Nå retter han blikket frem mot NM innendørs, som også arrangeres i Odense om fire uker.

- Jeg har ambisjoner om gull og medaljer der også. Så lurer jeg fortsatt på om jeg skal sykle i senior- eller juniorklassen. Det blir nok mest sannsynlig junior, avslutter han.