Ønsker å sikre seg KM-medalje på hjemmebane

  Foto: Line Mette Finnøy

Sport

Søndag arrangerer Stjørdals-Blink turn kretsmesterskaper i appartturn for ungdom i alderen 13-18 år. Jentene i konkurranse-partiet i Størdals-Blink har brukt de siste dagene til å finpusse på program og detaljer i de ulike apparatene.

Turn-leder Eva Lassemo gleder seg til at Fjellhallen fylles med dyktige turnere.

- Arrangementet søndag er todelt. Først skal aspirantene gjennomføre en oppvisning. Etter lunsj starter konkurranse-turnerne kampen om til fylkes beste i sin årsklasse, sier Lassemo.

Kun jenter

Under årets KM er det påmeldt 43 deltakere fra ulike klubber i gamle Nord-Trøndelag, hvorav 12 stiller for arrangørklubben. Lassemo er imponert over ferdighetsnivået til klubbens medlemmer.

- Jeg er sikker på at mange av dem vil hevde seg. Vi har flere ganger hatt med oss turnere til landsfinalen, og har i flere år gjort det meget bra i ulike konkurranser rundt omkring i regionen, sier Lassemo.

- Men hva tenker du om at det kun er jenter som stiller til start på søndag?

- Årsakene er nok sammensatt. Jeg håper at basishallen som skal bygges i Stjørdal kan gjøre det lettere å få med seg guttene inn i konkurranse-turn.

Fem øvelser

Under søndagen KM skal det konkurreres i fem ulike disipliner. Frittstående, hopp, skranke og bom er de ulike grenene, samt at det skal konkurreres om medaljer sammenlagt.

- Det blir spennende konkurranser, og vi håper på medaljer til våre egne. Så nå håper jeg flest mulig tar turen til Fjellhallen søndag for å se på de flinke turnerne, avslutter turnleder Eva Lassemo.

I tillegg til konkurranse-turnerne, skal neste 40 aspiranter i sving søndag.

- Dette er meget flinke turnere, men som er litt ynger enn de skal kjempe om KM-medaljene.f