Denne gjengen sier aldri nei til dugnad

Det vanket blomster og takk for innsatsen til Leif Skjelstadås, Stein Funderud og Johnny Grande. Kristin Funderud var ikke tilstede denne kvelden.  Foto: privat

Sport

Meråker Skiskytterklubb har mange ildsjeler. Noen har holdt på lengre enn andre, og nylig gjorde klubben stas på veterangjengen.

Alle lag og foreninger er avhengig av dugnadsinnsats, så også Meråker Skiskytterklubb. I forbindelse med klubbens mesterskap i innendørsskyting nylig, valgte klubben å gjøre stas på en gjeng veteraner som har jobbet forskiskyttersporten i mange år, også etter at deres egne barn er blitt voksne og flyttet ut av bygda.

– Jeg kan vel si det slik at det var Stein Funderud og Johnny Grande som la grunnlaget for at vi har en skiskytterklubb i Meråker, sammen med Odd Palmer Stenmo som gikk bort nylig. De har stått på dag og natt i en årrekke, og da er det flott å kunne gjøre litt stas på dem, sier John Helge Lillevold i Meråker Skiskytterklubb.

Han forteller videre at veterangjengen fortsatt bidrar med mye, selv om det er nye koster som nå leder og driver klubben som har fostret mange gode skiskyttere opp igjennom årene.

– Er det noe vi trenger hjelp til eller lurer på, så er det enkelte å ringe Stein, Kristin, Johnny eller Leif. Og vi får sjelden nei til svar på om de kan bidra med noe. Sånn sett er de fortsatt viktige bidragsytere for klubben og alle ungene som driver med idretten vi er så glad i, fortsetter Lillevold.

Og kjenner vi denne gjengen rett, vil de nok fortsatt stå på for skiskyttersporten og andre lag og foreninger i lang tid framover.