Se prisutdelingen i opptak

Sport

Idretten i Trøndelag har etablert en tradisjon med å hedre regionens beste utøver, men også de egentlige heltene i trøndersk idrett - ildsjelene.

Vanligvis har arrangørene invitert alle prisvinnere til en galla-kveld i Trondheim, med middag, kulturelle innslag og prisutdelinger. Slik blir det ikke i år på grunn av situasjonen med Covid-19.

Se opptak av utdelingen i videovinduet øverst i saken!Digital livesending

I stedet for fysisk oppmøte lager arrangøren en tv-sending, der alle kan være med å hylle alle prisvinnerne hjemme i sin egen stue.

– Det blir samsending fra alle de 38 kommuner i Trøndelag som blir styrt fra et studio i Trondheim. Det blir levende bilder fra prisutdelinger lokalt. Det blir kunstneriske innslag og gjester i hovedstudio – og alt skal streames på åpen kanal slik at alle som har lyst kan delta, opplyser Kjell Bjarne Helland, organisasjonssjef i Trøndelag idrettskrets.

Saken fortsetter under bildet.

Odd Wangberg (t.v.), Knut Radmann og Hallgeir Martin Lundemo får sin velfortjente heder under den digitale hederskvelden fredag.  Foto: Bjørn Fuldseth/Anders Fossum/privat

Tre lokale ildsjeler

Alle de 38 trønderske kommunene har pekt ut sin ildsjel for 2020, og disse tre vil få sin heder i løpet av sendinga fredag kveld.

I Malvik er det Knut Radman som er plukket ut, mens det er Odd Wangberg og Hallgeir Martin Lundemo som er årets ildsjeler i henholdsvis Stjørdal og Meråker.


 

Det betyr at det blir direktebilder fra alle våre tre kommuner i løpet av sendingen.

– Vi gleder oss enormt til denne kvelden, og er glad for at vi får til en digital hederskveld når vi ikke kan møtes som normalt. Vi starter sendinga klokkka 18.00 og skal etter planen holde på fram til 19.30, sier Helland.

Det er Trøndelag idrettskrets i samarbeid med Trondheim kommune, TrønderEnergi, SpareBank1 SMN og Trøndelag fylkeskommune som er arrangør av Idrettens Hederskveld.