Stjørdalingen Knut Morten Johansen (57), til daglig informasjonssjef i SAS, svarer her på ulike spørsmål i denne utgaven av Sommerpraten.

– Hvem ville du ha strandet på en øde øy sammen med?

– Det må bli USAs president Donald Trump, slik at han blir skjermet for verden for øvrig. På øya hadde jeg fått testet mine retoriske egenskaper, og jeg ville forsøkt å få han på bedre tanker. Han er skrudd sammen på en interessant måte, men det er ikke en mann jeg beundrer.

– Hva opptar deg mest for tida?

– At jeg lader batteriene og kobler av. Det er en stressende jobb jeg har, og når jeg har ferie så forsøker jeg å trene mye, komme meg ut på sjøen, fjellet og langs landevegen på sykkel.

– Hva er ditt skjulte talent?

– Det er så godt skjult at jeg ikke har oppdaget det selv ennå!

– Hvorfor bor du der du bor?

– Jeg jobber hovedsakelig i Oslo, men er også mye i Stockholm og København. Det beste med Stjørdal er at jeg har flyet nærmest i garasjen. Det er veldig sentralt. Jeg kjenner at pulsen senker seg når jeg kommer hjem.

– Dersom du hadde en tidsmaskin. Hvor og til hvilken tidsepoke ville du reist?

– Hvis jeg hadde fått en garanti om at jeg kunne dratt hjem igjen etterpå, så ville jeg vært til stede da Leonardo da Vinci utøvde sitt arbeid. Det var ekstremt banebrytende på så mange områder.

– Hva er din største idrettsprestasjon?

– Det som kan være i nærheten av en prestasjon må være i alpinbakken. Det ble vel noen kretsmesterskap. Men jeg sluttet da jeg landet på ryggen etter et langt hopp. Resultatet ble sykehustur med flat lunge og ribbeinsbrudd. Jeg tror jeg hoppet lenger enn den østerrikske skihopperen Armin Kogler. Forskjellen var at han hadde telemarknedslag, mens jeg landet rett på ryggen.

– Hva provoserer deg?

– De som påfører barn en ekstra belastning og gjør barn vondt. Det er det desidert verste jeg vet.

– Hva er ditt favoritt friluftssted i Malvik/Meråker/Stjørdal?

– Meråker Alpinsenter. En kjempefin plass.