Fredag 11. og lørdag 12. august får Meråker og Stjørdal besøk av NSSFs turne Spenning i sikte.

- Målet med Spenning i sikte er å inspirere kommende generasjoner til å bli en del av den norske skiskytterfamilien, sier Tora Berger til NSSFs hjemmeside.

Berger er prosjektleder for Spenning i sikte og bosatt i Meråker.

I anledning NSSF-besøket er det behov for 15 voksne over 16 år som kan hjelpe til, sier Kristel Buan Linset i Skatval Skilag.

Derfor går Skatval Skilag ut via sin facebookside og etterlyser personer som kan hjelpe til både lørdag 12. august og dagen før. Fredag 11. august vil det nemlig bli treningsøkt i Meråker for utøvere fra de lokale klubbene og temaforedrag i regi av NSSF. Dagen etter vil skiskytterforbundets trailer være på plass i sentrum av Stjørdal der det vil bli forskjellige aktiviteter for barn og unge.

- Samme helg er det byfest i Stjørdal så det vil garantert bli livlig i sentrum av byen, sier Linset.

- Gjennom Spenning i sikte ønsker vi at barn og unge skal bli bedre kjent med skiskyting ved å bryne seg på øvelser for både hode og hender, akkurat slik våre aktive utøvere gjør hver dag. Dessuten ønsker vi å bidra til økt kompetanse med et besøk og foredrag hos den lokale skiskytterklubben, sier Rakel Rauntun, generalsekretær i Norges skiskytterforbund, til forbundets hjemmeside.

Spenning i sikte har allerede besøkt Orkanger og Dombås og skal til Førde 1. og 2. august.

I løpet av seinsommeren og høsten skal Berger & Co. også besøke Geilo, Sandvika, Svene, Hernes, Søndre Ål, Tingelstad og Vingelen.