Thomas Lidal Jamne har sittet som styreleder de siste to årene, men han tok ikke gjenvalg da Stjørdals-Blink Fotball avholdt sitt årsmøte onsdag kveld. Så langt er ingen på plass til å ta over ledervervet.

– Vi har vært i kontakt med mellom 15 og 20 personer, men alle har sagt nei. Det skal sies at mange har vært positive, men det har rett og slett ikke passet for dem nå, sier styremedlem Bente Ertsgaard.

Det er klubbens styre som har vært på leting etter ny styreleder. Årsmøtet vedtok onsdag kveld å gi det nye styre videre fullmakt til å finne ny styreleder og varamedlem – med en tidsbegrensning på tre måneder.

– Stor jobb foran oss

– Det finnes helt sikkert mange gode kandidater som vi ikke vet av. Det kan være foreldre til en 8-åring eller 16-åring som spiller fotball i Stjørdals-Blink, eller en innflytter uten et forhold til klubben fra før av, forteller Ertsgaard.

Foruten at Stjørdals-Blink Fotball mangler en styreleder og et varamedlem, har det heller ikke lyktes å få på plass en valgkomité for 2018. Også baneutvalget står per dags dato uten noen ansvarlige.

– Vi har en stor jobb foran oss, men vi skal finne ut av det, understreker Bente Ertsgaard.

Avgått styreleder Thomas Lidal jamne mener det ikke er noen krise at fotballklubben står uten styreleder for en kortere periode.

– Det betyr ikke at klubben stopper opp, og den driftes videre av andre krefter. Men formelt oppfyller det ikke klubbens egne vedtekter, sier Jamne.

– Hvorfor er det vanskelig å finne noen til å ta på seg frivillige verv?

– Dette er et utslag av en generell utfordring i dag. Det handler om å bruke litt av tiden sin på frivillig arbeid, og det er blitt slik at det er vanskelig å rekruttere nye personer i styre og stell. For min egen del kan jeg si at vervet som styreleder har vært en takknemlig jobb, for jeg har hatt et kompetent styre med meg.

Økonomi

Det foreløpige styret består av:

  • Styremedlemmer – Bente Ertsgaard, Stig Eidem, Mette Iren Hole, Carl Petter Sakshaug og Erik Knudsen.

  • Varamedlem – Ingrid Støversten.

Det ble lagt fram et regnskap for 2017 som viste et positivt resultat på 877.909 kroner. 600.000 kroner av overskuddet blir satt av til reversering av tidligere års avskrivninger. Det reelle overskuddet blir dermed på 277.909 kroner.

Budsjettet for 2018 viser en forventet omsetning på 6.150.142 kroner, og det er budsjettert et overskudd på 346.792 kroner.