Femteplassen oppnådde duoen i åpen klasse for utøvere over 11 år. De representerer Nidaros Danseklubb. Vilja har danset for klubben i snart fire år. Sportsdans er en idrett flere burde få øynene opp for, mener de to.

Bestevenner

– Det er morsomt og man får veldig mange venner, sier Vilja.

– Det er artig og man lærer mye. Vi vil at flere skal begynne med dans, fortsetter Emil.

– Hvilken dans er favoritten?

– Samba, kommer det samstemt fra duoen.

– Det er mye hofter, sier Emil og svinger hoftene for å illustrere.

– Og det er veldig mye bra musikk å danse til. Og det er mye morsomt man kan gjøre i samba, mener Vilja.

Rar musikk

Jive rangeres nederst.

– Det er så rar musikk og det går så fort. Det er litt vanskelig, medgir Emil.

– Det er mye trening, også hver for oss. Da går vi gjennom egne trinn og studerer dem bedre, sier Vilja.

Det hender at det kan blir litt uenigheter og småkjefting under trening, medgir de to. Men det går fort over.

– Vi er bestevenner, forsikrer Vilja og tar et godt tak rundt skuldrene til dansepartneren.

Dedikerte

– Vilja og Emil startet å danse sammen i fjor, og er veldig flinke. De er dedikerte og trener mye. De har veldig fin utvikling.

De danset seg helt til topps i den nasjonale konkurransen i sportsdans i Kristiansand den siste helga i mai. Seieren ble halt inn i klassen junior konkurranse latin, der de konkurrerte blant utøvere fra de beste klubbene i landet.

Joggesko og shorts

– Vi kom for seint til premieutdelinga. Så vi kom løpende inn med joggesko og shorts, sier Emil. Han pendler to dager i uka for å trene sammen dansepartner Vilja i lokalene til Nidaros Danseklubb på Vikhammer.

– I Kristiansand vant de i konkurranse med dansere fra klubber i norgestoppen, sier Andreas Trondal, styremedlem i Nidaros Danseklubb.

Seier

Flere par fra Malvik gjorde det skarpt under lørdagens sommermesterskap i Vikåsenhallen der Nidaros Danseklubb sto som arrangør for første gang. Teodor Skårslette Trondal og Elizabeth Stavnebrekk gikk av med seieren i åpen klasse.

– I åpen klasse kan alle over 11 år danse mot hverandre og da er det kun lov til å danse grunnteknikk. For de eldste kan det være en utfordring for de er vant med en mer avansert koreografi. Da er det sånn at en tolvåring kan vinne over en på 22 år, sier Andreas Trondal.

Anerkjent

Nidaros Danseklubb har dansere fra hele Trøndelag og har et godt omdømme. Hovedtrener Kristoffer Melås konkurrerer internasjonalt og pendler fra Lillestrøm for å trene utøverne i klubben.

– Dansemiljøet i Norge kjenner til Nidaros Danseklubb. Vi får tekstmeldinger fra Norges Danseforbund der de sier de er imponerte over hva vi har fått til på såpass kort tid. De er opptatt av å backe opp klubben slik at det fortsatt skal være gode resultater på nasjonale rankinglister, men og at det skal være bra på lavere aldersnivåer med gode trenere. For å få dansere som hevder seg i toppen må du ha veldig gode trenere. Dem er det ikke mange av, slår Andreas Trondal fast. Rundt 80 deltakere var i virksomhet på parketten under lørdagens konkurranse. Klubben ønsker å rekruttere flere dansere når de starter opp et nytt semester til høsten.