– Jeg har alltid hatt et hjerte for klubben, og jeg har fått med meg at det ikke har gått så bra i vårsesongen. Nå vil jeg være med og bidra, sier Mathias Husby Løken.

Han er den nye treneren til Hommelvik og har skrevet under på en kontrakt som varer ut 2018-sesongen, med mulighet til forlengelse for begge parter.

Debuterer på trenerbenken

Det er en spent 23-åring som tar fatt på høstsesongen for 5. divisjonslaget. Mathias Husby Løken debuterer på trenerbenken.

– Jeg har aldri vært trener før, og det blir en tøff utfordring. Det er vanskelig å si hvordan det kommer til å gå ettersom jeg ikke har noen erfaring fra trenergjerningen, men jeg satser på at det går fint, sier han til Bladet.

Løken spilte både i Malvik og Hommelvik før han flyttet til Sogndal for økonomistudier. Etter tre år er han nå ferdig med bacheloren, og flytter til Trondheim for å starte på master.

Han ble hentet opp til Sogndals rekruttlag i 3. divisjon etter et halvt år som spiller for Sogndals fjerdelag. Den siste tiden har han spilt for 3. divisjonsklubben Fjøra.

– Jeg er en potet på banen og har spilt i de fleste posisjoner. I Hommelvik spiller jeg der det er behov for meg, sier Mathias Husby Løken.

Stensaas blir mentor

Han får med seg Geir Rødde, Hans Olav Ness og Ståle Stensaas i trenerapparatet i høst. Sistnevnte skal fungere som mentor.

– Etter planen starter jeg 1. september, og Ståle skal styre treningene før den tid. Jeg ønsker å pushe på slik at han også snører på seg fotballskoene i høst. Selv om han er gammel på papiret, så har han mye god fotball i seg, sier Løken.

Saken fortsetter under bildet.

Fra venstre: Hans Olav Ness, Ståle Stensaas og Geir Rødde blir med i trenerapparatet til Hommelviks 5. divisjonslag i høst. Foto: Lars Sørnes

Hommelviks fotballherrer ligger helt nederst på tabellen. Laget har fem poeng etter ni spilte kamper.

– Det blir en tøff oppgave og vi må hente en del poeng for å komme oss over nedrykksstreken. Målforskjellen er heller ikke på vår side. Det er gode muligheter, men det blir ikke enkelt, sier nytreneren.

TABELL | Se tabellen i 5. divisjon avdeling 2 (ekstern lenke)

Hans første oppgave blir å samle hele senioravdelingen. I år har laget til tider slitt med få spillere, og man har ikke lyktes med å få på plass en trener på fast basis. Før nå.

– Jeg vet det har vært ei vanskelig tid. Men flere spillere vurderer å bli med igjen, og det finnes mye kvalitet i og rundt klubben. Jeg gleder meg til å komme i gang, understreker Mathias Husby Løken.

Møter Lånke

Hommelviks første kamp i høstsesongen er mot Lånke på bortebane søndag 13. august.

Dagen etter spiller Malvik mot avdelingsleder Hitra på bortebane.