Trøndelag invaderte Östersund forrige uke, men det er ikke sikkert det blir like mange lokale lag under neste års Storsjöcup. Mange er sterkt kritisk til baneforhold og forskjellsbehandling.

– Som i fjor, framstod flere av banene i veldig dårlig forfatning. Det blir veldig tilfeldig om du skal få spille på en fin eller humpete bane. Og da blir det også tilfeldigheter som avgjør flere av kampene. Når vi prøver å spille ordentlig fotball, blir vi hardt straffet, sier Thomas Lidal Jamne (bildet), styreleder i Stjørdals-Blink fotball, som også er lagleder for et aldersbestemt lag i IL Fram.

Nå samsnakker flere av klubbene i Stjørdal i forhold til en klage til turneringsledelsen i Östersund.

Thomas Lidal Jamne, styreleder i Stjørdals-Blink fotball.

Forskjellsbehandling

Lidal Jamne sier at favoriseringen av de utenlandske akademi-lagene også er et tema.

– De utenlandske lagene får tilrettelagt puljeoppsett, får bo nærmest arenaene de spiller på og får de mest gunstige tidspunktene på sine sluttspillkamper. De spiller for eksempel aldri en kamp klokka 22.30 på kvelden, som flere av lagene fra Stjørdal måtte gjøre. Dette har vi sett oss lei på, fortsetter fotballederen.

– Andre trønderske klubber har snakket om boikott. Er det et tema for dere?

– Dette må hvert enkelt lag avgjøre. Men jeg vil fremme mine synspunkt i forhold til de lag og klubber jeg har innflytelse. Vi må se hva vi får igjen for kronene ved å reise til Östersund. Men vil samtidig påpeke at Storsjöcupen er flott cup med tanke på nærhet og det sosiale. Men arrangøren må ikke la det sportslige komme i bakleksa. Vi er der for å konkurrere i fotball, avslutter Jamne.

Stjørdals-Blink vil uansett sende en klage på et bestemt lag.

–Vi klager på stygt spill og at det var flere episoder med spytting. Dommer ble varslet, men uten at det førte til noe reaksjoner fra dommertrioen, avslutter Jamne Lidal.

Får støtte for sine tanker

Også i Lånke IL sitter de igjen med samme inntrykk som Lidal Jamne. Sportslig koordinator for barnefotballen, Geir Ståle Johnsen, sier at han håper at flere stjørdalsklubber kan sende et felles brev til Storsjöcupen.

– Noe må gjøres fra arrangørens side. Cupen kan ikke være tjent med at så mange er misfornøyd. Så nå håper jeg at flest mulig av klubbene i området kan samles om et brev, der vi påpeker det vi er misfornøyd med. Lånke som klubb vil i hvert fall gi de tilbakemeldingene vi mener er riktig, sier Johnsen.

Forstår kritikken

Turneringsleder Sven-Bertil Bengtsson har tidligere sagt til Trønder-Avisa at han forstår kritikken som kommer. Han håper nå at Östersund Kommun, som eier anleggene, vil ta bedre vare på de anleggene som finnes, ikke minst hovedarenaen som huser 11 baner.