Tidlig onsdag morgen startet Tor Christian Stamnes sin ferd fra Trondheim til Viksletta og Vikhammer. Mens de andre lagene sørget for å ha lagkompiser til å overta på Lade og på Ranheim, valgte 35-åringen fra Skjelstadmark å løpe hele veien til Viksletta.

Der tok Erik Robert Zimmermann over stafettpinnen fra en uforskammet opplagt løper som da hadde tilbakelagt 17,3 kilometer.

Trener hver dag

– Jeg løper egentlig lenger på trening enn det jeg gjorde i dag, men tempoet er da litt lavere. Nå gjaldt det kun om å disponere løpet, sier Stamnes, et par minutter etter innkomsten.

BILDER | Se mange bilder fra vekslingen på Viksletta her!

Først da Stamnes passerte 30 år valgte å han å ta på seg joggeskoene.

– Jeg har aldri vært noen løper, men da jeg kom i 30-årene startet jeg å trene. Målet er å løpe i fjellet og senere delta på noen ultraløp. Hvis beina kjennes bra forsøker jeg å trene hver dag, forteller han.

Skjelstadmark IL består i år av en fin blanding erfarne løpere og unge talenter.

– De dyktige lederne i skiavdelingen har gjort en god jobb med å få opp rekrutteringen, og utover våren har flere av de unge skiløperne blitt med på løpetrening. Vi har derfor med langt flere unge løpere denne gangen enn tidligere år, sier Stamnes, som ikke skal løpe flere etapper under St. Olavsloppet.

BILDER | Se mange bilder fra vekslingen på Øverlands Minde her!

Fikk drømmeetappen

For vekslingsarrangørklubben Malvik IL var det ekstra stas å delta under St. Olavsloppet. For én av løperne betød det ekstra oppmerksomhet.

– Jeg har i flere år ønsket å løpe etappen inn på Viksletta, og endelig fikk jeg den. Laget vårt er et mosjonslag, men vi har med flere unge skiløpere som gjør at vi stiller et sterkt lag, sier Ingrid Katrine Spersøy, som ble møtt av stor applaus da hun entret kunstgressdekket på Viksletta i fint driv.

Lånke stilte to lag

Rigmor Standal løp den 7,4 kilometer lange tredjeetappen fra Ranheim til Viksletta for Lånke2. Det var en aldri så liten begivenhet.

– Det er mange år siden vi har stilt to lag, og vi deltar mest for å ha det moro. Samtidig vil vi gjerne gjøre det så bra som mulig, sier Standal, som var godt fornøyd med egen innsats på den fine etappen langs Trondheimsfjorden.

PS! Kjendiser er alltid moro å treffe, og på Viksletta kunne årvåkne tilskuere, arrangører og løpere bivåne både olympiamester på 800 meter fra 1996, Vebjørn Rodal, og verdens- og olympisk mester på ski, Sture Sivertsen, i full aksjon.