I løpet av sist vinter ble det registrert 17.500 passeringer inn bommen på Selbuskogen skisenter. Det er all time-high for skisenteret. Styreleder Ola Morten Eidem er selvsagt glad for interessen, men lover at skisenteret fortsatt skal utvikle seg videre.

– Sist vinter var eventyrlig. Men så hadde vi også snø og gode skiforhold i seks måneder. Det er det ikke mange skisenter som kan matche. Men vi må huske at vi var heldig i fjor høst. En ukes sammenhengende kulde, førte til at vi fikk lagt en solid såle i hele den asfalterte traseen. Så heldig er vi nok ikke neste høst. Så derfor skifter vi trafo på skisenteret i sommer, og kan dermed doble kapasiteten på snøproduksjonen. Det betyr 15 mobile snøkanoner neste sesong, sier Ola Morten Eidem.

Sist vinter ble det kjørt skispor fra 8. november til 10. mai på Selbuskogen.

Ny tråkkemaskin

Tidligere i vår kjøpte skisenteret inn en ny tråkkemaskin. Den er den mest moderne på markedet for tiden.

– Vi er et av få skisenter som har sporgaranti, det betyr at vi kjører skispor morgen og ettermiddag. Da er det viktig at vi har utstyr som tilfredsstiller behovene vi har. Så vi er veldig glad for at vi har fått denne på plass. Løypekjørerne på Selbustrand kjøpte en likedan, noe som betyr at vi kan disponere en ekstra ved behov, fortsetter Eidem.

Vil ha mer rulleskiløype

Noen av grunnen til at Selbuskogen kan tilby gode skispor tidlig, er den asfalterte rulleskiløypen på 2,5 kilometer. Eidem kan allerede nå bekrefte at de jobber med planer om å utvide denne traseen med 2 kilometer.

– Vi ønsker oss en rulleskiløype på 4,5 kilometer på sikt. Nå er det kommet nye regler i forhold til tildeling av spillemidler, og det bør være i fordel oss i forhold til en utvidelse. Men dette ligger uansett litt fram i tid. Førsteprioritet nå er utvikle og sikre drift på det anlegget vi har i dag, fortsetter Eidem.

Firedobling på åtte år

Det er nå to år siden det ble etablert bom ved skisenteret på grensen mellom Stjørdal og Selbu. Det har ført til økte inntekter for skisenteret.

– Vi har tidligere sagt at hver fjerde bil unnlot å betale. Det sammen med en kraftig økning i besøket, har gitt skisenteret en pen inntektsøkning.

– Hvor stor har økningen i besøket vært?

– De to siste vinterne har vi satt besøksrekord, og om vi går åtte år tilbake, har vi firedoblet antall besøkende i vintersesongen. Det er formidabelt. Men nå må vi bare jobbe videre for å bedre forholdene og samtidig beholde den posisjonen vi har i regionen, avslutter Ola Morten Eidem, mangeårig styreleder ved skisenteret.