Det 15-årige motorsportstalentet er ekstra motivert foran årets mesterskap, som også inngår i det svenske mesterskapet (SM).

– Jeg kjører det svenske mesterskapet i MX, og ligger på en sjetteplass sammenlagt etter at jeg ikke har lyktes helt. Derfor er jeg ekstra revansjesugen, og det skal bli godt å slå dem i Varberg, smiler 15-åringen.

Ambisjoner

Han legger ikke skjul på ambisjonene når han setter kursen for å møtes de beste MX-førerne i Norden.

– Seierspallen er målet, og aller helst vil jeg stå på øverste trinn, sier Cornelius Tøndel.

Tøndel har en andreplass som beste resultat i årets SM-mesterskap som er en serie som består av flere konkurranser gjennom sommeren. I norgesmesterskapet (NM) ligger han på andreplass sammenlagt.

Gleder seg

– Banen i Varberg har jeg kjørt på under en treningsuke i Sverige, men den gang var banen ikke preparert. Nå skal alt være i orden, og jeg gleder meg til å kjøre, sier han.

Vant i Lånke

For noen uker siden deltok Tøndel i det midtnorske mesterskapet i Lånke, noe som gikk rimelig greit. Han vant alle sine fire heat i suveren stil.

– I det tredje heatet fikk jeg en dårlig start, men jeg brukte bare noen svinger før jeg var i tet. Jeg hadde egentlig god kontroll i alle fire heat, sier Cornelius Tøndel.

Cornelius Tøndel fra Hommelvik er en av landets fremste MX-juniorer. Foto: Frank Skaufel

Elsker sporten

Ambisiøse Tøndel har drevet med MX siden han var fire år, og han elsker sporten.

– MX er det jeg brenner for, og er det kuleste jeg vet om, smiler talentet, som bor delvis i Trondheim hos sin far og hos sin mor i Hommelvik. Tøndel representerer Trondheim MK. Motocrossgrenen omfatter også Freestyle Motocross (FMX), supercross og supermotard.

Fysisk krevende

Hoppene på en motocrossbane kan ha fra 1 meter og helt opp mot 40 meter. Sporvalget i motocross er helt avgjørende for hvilken plassering man får, ved å velge feil spor kan man tape bortimot 10 sekunder, og det skal mye til for å kjøre seg opp igjen. Motocross er en veldig fysisk krevende idrett og utøverne må ha svært bra kondisjon samt godt med styrke i hele kroppen. I motocross arrangeres det NM, NM for lag og Norgescup.

EM i august

I august setter Tøndel kursen for Sveits, Belgia og Sverige for å kjøre tre runder i europamesterskapet (EM). Da vil han forsøke å yppe seg mot den europeiske eliten.

– Nivået er mye høyere, men jeg var i Sverige bare åtte sekunder bak én konkurrent som nylig ble nummer tre i en EM-runde. Jeg reiser til EM-rundene mest for å lære, men har jeg full klaff, kan jeg komme topp-ti, sier Cornelius Tøndel.