- Treneren min ville at jeg skulle safe fjerdeplassen, men når det er utenfor pallen driter jeg en lang dag i det. Så jeg spurte om å få prøve på verdensrekord. Treneren var i tvil om det ville gå, men var veldig glad da det gikk. Det er noe jeg har følt jeg har hatt inne en stund, så det føltes veldig godt å få gjort det, sier Marte Elverum (26) fra Elvran i Stjørdal.

Styrkeløftkonkurransen i den polske byen Wroclaw er over. Marte havnet på fjerdeplass i sammendraget i World Games.

I klasse minus 72 kilo endte Marte på en fjerdeplass i totalsammendraget.

Ny verdensrekord

- Jeg er veldig fornøyd. Det var veldig sterke konkurrenter i dag. De var litt lettere en meg. Mange  men litt kjedelig at det ble 4. plass, sier Marte videre.

Målsetningen var å havne på pallen. Det hadde hun også gjort dersom det hadde gått på vekt og ikke poeng, det er det vanligste i styrkeløftkonkurranser.

- Jeg var bare fire kilo unna gullet på kilo, ikke poeng, sier 26-åringen som satte ny verdensrekord i markløft med 248,5 kilo. Det er samtidig en forbedring av hennes personlige rekord med åtte kilo.

Marte ble til slutt stående med resultatene 242,5 kilo i knebøy, 140 kilo i benkpress og altså 248,5 kilo i markløft.

I World Games er det et annerledes poengsystem. Beregningene regnes ut fra antall løftede kilo sammenlignet med egen kroppsvekt.

Brasilianer til topps

Vant gjorde Ana Castellain fra Brasil. På de neste plassene fulgte Priscilla Ribic fra USA og Yenifer Canelon fra Venezuela.