Jenter 12-laget til Rosenborg Ishockeyklubb feier all motstand av banen. Sist var det osloklubbene Vålerenga og Grüner og Storhamar fra Hamar som fikk merke hva de trønderske iskrigerne var gode for.

Med på laget, som går fra suksess til suksess, er blant andre Ivana Aune (13) fra Meråker, Selma Høve Matheson (11) fra Muruvik og Alexandra Arntzen (12) fra Hommelvik. Forrige helg arrangerte Rosenborg Ishockeyklubb den andre av i alt fire landsturneringer denne sesongen. Kampene ble spilt i Leangen Ishall.

34-6

Dette er historiens første nasjonale jenteserie i ishockey. Som i den første, da jentene var i Bærum og spilte, var det heller ikke denne gangen noen som var i nærheten av å kunne måle seg med trønderjentene. Fire seire av fire mulige, og en samlet målforskjell på 34-6, ble status.

Fantastisk miljø

Nå er det slettes ikke bare de gode resultatene som gjør at Alexandra, Selma og Ivana spiller ishockey. Men ishockey er bare toppen! Det er de tre unge damene enige om, samtidig som både de og foreldre lovpriser det fantastiske miljøet i trondheimsklubben.

To og ett halvt år

Marit Holand er mor til Ivana fra Meråker og hun forteller at ishockeyinteressen slettes ikke er dalende der i gården, selv om familien på fire nå har kjørt strekningen fra Meråker til Trondheim tre til fire ganger ukentlig i to og et halvt år. Kun for å spille ishockey.

Avstand

Både lagets trener og andre tilstedeværende i Leangen ishall denne lørdagen først i desember, er enige om at det er imponerende hvor mye meråkerfamilien stiller opp med tanke på avstanden mellom Meråker og Trondheim på nærmere 80 kilometer. En vei. Ivana og broren Ludvik fattet interesse for ishockey, etter at de var med en langt over gjennomsnitts ishockeyinteressert pappa Arild, til Trondheim på en åpen ishockeydag for snart tre år siden.

Arvelig interesse

Selma Høve Matheson forteller at hun har spilt ishockey siden hun lærte seg å gå. Hun innrømmer også at hun er litt stolt over sin bror Oscar (17), som spiller ishockey i Sverige, og som nå er tatt ut på det norske juniorlandslaget. I tillegg er både mamma Aina og pappa Jacob ishockeydommere.

Alexandra (12) fra Hommelvik, som har spilt ishockey i fire år, har også en bror som har spilt ishockey. Og hun har også målsettingen klar.

– Ikke noe tvil, jeg skal bli proff i New York Rangers, bedyrer hun.

Etter de tre kampene forrige helg, er det ytterligere to slike turneringer for jentene denne sesongen. Den første går i Hamar og Kongsvinger mens den siste arrangeres i Østfold.

Møter guttelag

Lokalt er det dårlig stilt med jentelag, så jentene møter av og til guttelag til kamper.

– Det er nok litt tøffere, så det er veldig artig med noen rene jenteturneringer av og til, sier Selma.

Legende

Ole Eskild Dahlstrøm, en av norsk ishockeys store legender, var en av dem som var på plass i Leangen ishall. Sammen med Rune Jonsdal fra Vikhammer er han med og drifter en organisasjon som heter «Hockey mot kreft».

Saken fortsetter under bildet.

Ishockeylegenden Ole Eskild Dahlstrøm (t. v.) og Rune Jonsdal fra Vikhammer fronter organisasjonen «Hockey mot kreft», som ønsker å gi en oppmuntring til barn med kreft. Foto: Arne Bjørn Fossen

– Her ønsker vi å skape noen positive opplevelser for barn med kreft, sier Ole Eskild Dahlstrøm. Selv har han med en datter som spiller for Storhamar. Og han mener at jentehockey er fantastisk.

– Ishockey er i hele tatt en utrolig sosial og spleisende idrett, mener legenden.

Gleder seg

Ivana, Selma og Alexandra gleder seg allerede til de to turene til Østlandet utpå senvinteren. – Sånne turer betyr mye for vennskap og miljø.

Selma var for øvrig målvakt for aller første gang i kamp mot Storhamar, noe hun gjennomførte med bravur. Målsifrene 11-3, forteller sitt om den saken. De øvrige kampene ble vunnet med sifrene 13–1 mot Grüner og 6–1 mot Vålerenga lørdag, mens Grüner ble slått 4–1 igjen.

sporten@bladet.no

74 83 95 00