Det beviste Vikhammer-gutten da han var med og kjempet om topp ti-plassering totalt i Trondheim Skogsmaraton. Sivert endte opp med å bli nummer elleve i et løp hvor det var nesten 900 startende. Den tidligere langrennsløperen var brukbart fornøyd med sin egen prestasjon.

– Jeg trener for å holde meg i form og har vært med på noen løp i sommer og høst. Det er mest fordi det er artig og det er fint å ha et treningsmål, sa Sivert da Bladet pratet med han.

På spørsmål om hvor ofte og mye Malvik-utøveren trener, svarte Høiseth at han trener omtrent halvparten av det han gjorde i den perioden han var elev ved skigymnaset i Meråker.

Prioriterte studier

Sivert valgte å sende flyttelasset til fjellbygda da han var ferdig med det tredje og siste året på ungdomsskolen på Vikhammer. Han angret ikke på det valget, ettersom det ble flotte år i Meråker.

Der fikk han nye venner og impulser om trening. Høiseth deltok i både norgescup og junior-NM, før han sommeren 2019 ryddet hybelen og flyttet til Trondheim.

– Jeg hadde ikke den indre drivkraften og motivasjonen du må ha for å fortsette satsingen i denne krevende idretten. Jeg bestemte meg for å avslutte skisatsingen og heller satse på studier. Det tror jeg var klokt, sa han som bare har et knapt år igjen av økonomi og administrasjonsstudiene. Til sommeren er han ferdig og blir jobbsøker.

Fikk det mot slutten

– Hvordan vil du oppsummere din første start i Trondheim Skogsmaraton?

– Jeg følte det gikk greit frem til det gjensto tre kilometer. Da fikk jeg det skikkelig. Det viktigste denne gangen var å slå en studiekompis. Det klarte jeg akkurat, sa en fornøyd Sivert etter at han hadde avgjort den prestisje duellen til sin fordel. Det smakte at han sikret seg den skalpen i bymarka.

Han vet ikke om det blir flere løp i år ettersom sesongen er på hell. Men er ikke fremmed for å stille dersom det dukker opp noe. Til vinteren har han lyst på et langløp på ski eller to. Birkebeinerrennet er til vurdering. Sivert Høiseth kan komme til å figurere både på start og resultatlista i landets største langløp.