I fjor høst tok derfor 45-åringen et valg om å slutte i NFF og heller bli lærer ved Fosslia Skole i hjembyen Stjørdal der hun også har vært lærer tidligere. Blant annet i 2000, året hun ble olympisk mester i fotball.

– Jeg tok rett og slett et verdivalg, jeg finregnet aldri, men jeg lå nok årlig på mellom 160 og 200 reisedøgn. Det gikk ikke å kombinere etter at jeg ble mor, sier en av landets mestvinnende fotballspillere.

Syn på livet

For to år siden kom Thomas til verden, og selv olympiske mestere i fotball får et annet syn på livet enn bare å konsentrere hverdagen rundt en jobb som U-23-trener og fagsjef for damer i NFF.

– Jeg hadde lyst til å være mer hjemme, og bestemte meg for å gå tilbake som lærer, sier Gøril Kringen som vokste opp på Kvislabakken i Stjørdal. Hun spilte for Stjørdals-Blink til og med 1989-sesongen da klubben spilte kvalifisering til 1. divisjon. Da det ikke lyktes å rykke opp, valgte hun og lagvenninna Brit Sandaune fra Skatval å gå til Trondheims-Ørn.

Tre Oslo-år

Dermed flyttet hun fra Oslo hvor hun hadde bodd i over tre år, og satte kursen for Stjørdal og Fosslia skole. Før hun fikk jobben i fotballforbundet var hun i fem og et halvt år trener for Trondheims-Ørn, som var klubben hun spilte for da hun var med på å vinne åtte NM-gull og syv seriemesterskap. Også Brit Sandaune var med på alle de 15 titlene.

Gøril Kringen har knapt spilt fotball de siste årene, men deltok under årets Gataserie i hjembyen Stjørdal. Foto: Frank Skaufel

72 landskamper

Som landslagsspiller spilte midtstopper Kringen 72 kamper med flagget på brystet, og særlig huskes OL-gullet fra Sydney i 2000 ekstra godt. Kringen og Sandaune er de to spillerne med flest kamper i Trondheims-Ørn med henholdsvis 515 og 507 ifølge klubbens statistikker.

Comeback på hjemmebane

Under Gataserien på kunstgressbanen på Øverlands Minde nylig gjorde Kringen et aldri så lite comeback på fotballbanen.

– Jeg har totalt spilt fire bedriftskamper de siste fem årene, og det er 12 år siden jeg spilte en ordinær kamp, sier hun, etter den første kampen for laget Tilkallingshjelpen. Det endte med en aldri så liten visitt hos Røde Kors for å plastre et skrubbsår.

– Jeg savner ikke fotballen i det daglige, men når jeg er her og treffer gamle kjente kjenner man hvor moro det er, sier den sympatiske ex-fotballspilleren.

Vil gi noe tilbake

Selv om fotballskoene stort sett får stå i fred, ønsker Gøril Kringen å bidra med den enorme kunnskapen hun besitter.

– Hvis noen spør, stiller jeg opp hvis jeg har tid. Jeg vil gjerne gi noe tilbake, og jeg tror jeg kan bidra med en god del, sier Gøril Kringen.