Meråkerbyggen Ole Morten Iversen tar over som sjef for langrennskvinnene. Han etterfølger Roar Hjelmeset som i helgen ga beskjed om at han slutter.

– Jeg grugleder meg. Jeg gleder meg vanvittig til å bli kjent med jentene. Det er med en stor grad av ydmykhet jeg går inn i denne jobben, sa Iversen under mandagens pressekonferanse på Ullevaal stadion.

– Syntes han var skummel

Kathrine Rolsted Harsem kjenner Iversen godt. Hun hadde han blant annet som trener på Team Trøndelag i 2013/2014-sesongen. De har også hatt kontakt i klubbsammenheng i IL Varden Meråker og på den videregående skolen i bygda.

– Han er en av de beste trenerne jeg har hatt. Jeg er veldig fornøyd med at han tar over – en gledens nyhet. Dette blir spennende for alle parter, sier Harsem til Bladet.

29-åringen forteller at hun spilte inn Iversen som kandidat til landslagsledelsen.

– Ole Morten har vært trener på forskjellige nivåer og er flink til å se alle, ikke bare de beste. Jeg vil si at han er en imøtekommende, intelligent og en god menneskekjenner. Og han stiller store krav, er rett fram og svært tydelig, sier Harsem, som husker at hun ikke hadde de beste skussmål på Iversen før hun ble ordenlig kjent med ham.

– Jeg syntes han var skummel i starten, og det tok meg noen måneder på å venne meg til ham. Vi har hatt våre diskusjoner, og vi har ikke bestandig vært enige. Men han hører på deg. Han er ikke så skummel som han ser ut til å være, sier hun og smiler.

Harsem kommer til å ha sin faste base i Bærum i tiden framover, men opplyser at hun kommer til å benytte seg av treningsmulighetene i Meråker, spesielt i sommer og høst.

– Jeg skal blant annet være i Meråker en måneds tid nå. Og kanskje får jeg oppfylt et ønske om landslagssamling i bygda også nå, sier Kathrine Rolsted Harsem.

Toårskontrakt

Ole Morten Iversen hadde et håp om at han kunne komme til å bli spurt om å ta jobben. Han har skrevet under en toårskontrakt.

– Jeg var på jobbintervju torsdag og fikk tilbud om jobben fredag. Jeg hadde nok vært tvilsom om jeg hadde fått spørsmålet for en måned siden, sa Iversen til NTB.

Jobben som assistent under 59-åringen blir nå utlyst.