– En del av VM-konseptet vårt er å stimulere til mer aktivitet. Dette er et trimtilbud for alle. Her får man røre på seg, prate og treffe folk, sier VM-sjef i Trondheim, Guri Hetland fra Meråker.

I forbindelse med søknaden til Ski-VM i Trondheim i 2023, fokuserer komiteen på folkehelse. Early Birds ble dratt i gang i Trondheim i mai.

Møtes på Torget

Stjørdal har kastet seg med i prosjektet med startdato fredag 4. august. Den første fredagen i hver måned framover inviteres alle stjørdalinger til en sprek og inspirerende innledning på dagen. Starttidspunkt er klokka 06.30.

– Vi møtes på Torget. Vi går opp Gågata, gjennom Sandskogan og videre opp mot Fosslia. Etter 15 minutter snur vi og går tilbake. På Torget venter enkel servering med morgenkaffe og kanskje litt mer. Det blir også delt ut trimskjorter. Folk får velge om de vil gå eller løpe, sier påtroppende leder i Stjørdal Næringsforum, Jon Uthus.

Inntil nå har han vært medlem i VM-komiteen på vegne av NHO Trøndelag. På det siste møtet han var med i, hadde Early Birds nettopp hatt sin første samling i Trondheim.

– Dette må vi få til i Stjørdal også, tenkte jeg. Et mulig VM i Trondheim er selvfølgelig viktig for Stjørdal, understreker Uthus.

Næringsforumet har fått med seg Stjørdal kommune, Spenst og Bladet på laget.

Håper på 200 i Stjørdal

Guri Hetland forteller at ideen kom under FIS-kongressen i Mexico i fjor sommer. Delegasjonen fra Trondheim dro i gang felles morgentrim før det offisielle programmet startet.

– Vi fikk gode tilbakemeldinger og bra oppslutning. Det ble en suksess, sier Hetland.

Målsetningen er at mange kommuner, byer og tettsteder i Trøndelag ser nytten av det.

– Vi er avhengige av initiativtakere som drar det i gang. Dette er trøndersk bevegelse på sitt beste, sier Hetland.

Bortsett fra Trondheim har Steinkjer, Oppdal og Tydal kommet i gang. Den første fredagen i juni møtte 400 personer opp i Trondheim. Steinkjer samlet 150 personer.

– Jeg synes Stjørdal bør klare et tresifret antall. Og stjørdalingene kjemper jo mot Steinkjer, så de må slå dem. Kanskje vi skal håpe at 200 personer møter opp på Torget den 4. august, sier Guri Hetland og smiler, før hun legger til at Meråker, Selbu og Melhus også har meldt interesse for prosjektet.

–Plass til alle

Jon Uthus opplyser at det kan bli lagt opp ulike ruter på fredagstrimmen i Stjørdal.

– Alle veltrente og mindre trente er hjertelig velkommen til å være med. Her er det plass til absolutt alle. Dette gir oss også en mulighet til å bli bedre kjent i vårt eget sentrum, forteller Uthus.