Emil Iversen gikk 1. nyttårsdag inn til 35. plass på andre etappe av Tour de ski i Sveits. Dagens etappe var jaktstart over 10 kilometer og Iversen stilte med et dårlig utgangspunkt etter lørdagens sprint der han ble nummer 50 i prologen. Søndagens etappe ble av det dramatiske slaget med fall tidlig på distansen.

– Jeg tror jeg fløy ti meter, jeg var som Granerud (Norges beste skihopper) på sitt beste. Det var spennende, jeg fikk mye adrenalin, men jeg var litt redd for å dø etterpå, for det kom så mange susende på alle kanter, sier Iversen til VG.

31. åringen gikk til slutt inn til 35. plass, snaut to minutter bak vinner Johannes Høsflot Klæbo. Overfor VG erkjenner Iversen at han er hektet av i sammendraget, men la samtidig til:

– Jeg føler meg bedre i dag enn i går. Jeg tar med meg det, sa han kort tid etter målgang.

– Langt, langt verre enn dårlig

Overfor TV2 er Iversen langt er alvorlig. Det meste har gått skeis etter VM-sesongen 2020–21 som endte med et svært så dramatisk VM-gull der Klæbo til slutt ble disket etter tumulter med russiske Bolsjunov. De to siste sesongene har diskusjonene ofte gått på om Meråkers store langrennsnavn fortjener å starte i verdenscupen. Iversen selv erkjenner at 50. og 35. plass langt i fra er godt nok.

– Det lugger veldig, og det blir nye knallharde nedturer. Tidligere i karrieren har det ikke svingt så mye. Det har vært artig å gå skirenn. Plutselig er jeg ikke bare dårlig – det er langt, langt verre enn dårlig, sier Iversen til TV 2.

– Hummer og kanari

31-åringen har som regel et lurt smil på lur og på fleip har han flere ganger «truet» med å legge opp. Overfor TV2 erkjenner han at karrieren kan nærme seg slutten om resultatene ikke går hans vei.

– Jeg har lyst til å gjøre mye i livet. Jeg vil ikke på død og liv holde på med langrenn når det er sånn som det er nå. Før var det bare lek, men nå er det så mye mer hummer og kanari, sier han til TV-kanalen.

Iversen har friplass til femmila i VM i Planica etter gullet i Overstdorf for snart to år siden. Men det kan fort bli hans eneste VM-start om det ikke løsner i skisporet snart.

– Det må skje ting. Jeg må gå fortere oftere. Hvis jeg skal holde på som jeg gjør nå, det er kjedelig. Jeg skal ikke legge opp før VM uansett, det lover jeg, men etter det får vi se, sier han til TV2.