Mesterligaen er det største du kan vinne i håndball som klubbspiller. I søndagens finale vant til slutt Vipers Kristiansand 28–24 over FTC Hungaria. Og i en sentral rolle finner vi stjørdalingen Silje Waade.

– Fantastisk prestasjon

Det var tredje året på rad at Vipers sikret seg det gjeveste trofeet i klubbhåndballen.

– Det er en fantastisk prestasjon vi har gjort i helga. FTC ga aldri opp, men i starten av andre omgang ble litt tøff for dem. Da kjørte vi på og scoret på det meste, sa Lunde til NTB.

Før de løftet pokalen tok også Lunde fullstendig styring og delte ut champagneflasker til lagvenninnene for en real feiring ute på parketten.

– Jeg er ikke så flink til å åpne dem selv. Så da er det bedre at andre får flaskene, sa Lunde til NTB.

Silje Waade er en viktig brikke i forsvarsspillet til Vipers. Framover på banen konkurrerer hun med en av verdens beste spillere, Anna Vjakhireva. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

– Så står vi her igjen

Smilene satt løst da Waade og lagvenninne Ragnhild Valle Dahl snakket med pressen like etter kampslutt.

– Ja, og så står vi her igjen. Dette er jeg veldig stolt over at vi har klart, sier Waade, som nå står med tre bevis på at hun har vunnet Mesterligaen.

Begge to er skjønt enig om at det å klare det tre år på råd, er stort.

– Helt fantastisk å gjøre det for tredje gang, sier Valle Dahl.

Waade var mer enn klar for å feire seieren skikkelig, i det som var siste kamp for Vipers for trener Ole Gustav Gjekstad og flere av lagvenninnene.

– Vi trenger ikke å sove så mye i natt uansett, for nå blir det ferie. Det ser jeg også fram til, sier Silje Waade, som kan se tilbake på en lang sesong med både serie-, cup- og sluttspillgull hjemme i Norge.

Reiste i fra etter pause

Vipers tok kommandoen fra start og ledet 5-1 og 9-4, men klarte ikke å holde forspranget gjennom førsteomgangen. FTC avsluttet med to drømmeskudd fra distanse og reddet seg inn til 13-14 ved pause.

I starten av andreomgangen var det nesten bare Vipers. Det tok bare vel fire minutter før FTC mistet sin viktigste forsvarsspiller (Zsuzsanna Tomori) med et direkte rødt kort.

Like etter sikret Vipers seg en 19 - 14-føring. Så løp Sunniva Næss Andersen inn 20 - 14 og 21 - 14. Det ble som en matchball.

FTC maktet ikke å reise seg som før pausen.

Vipers kunne defilere inn til utklassingsledelse foran tre-fire hundre tilreisende supportere.

Etter 50 minutters spill på stillingen 26-19 hadde Lunde over 50 i redningsprosent mot FTC-keeperens 22.

Over 20.000 tilskuere, hvor nær sagt alle heiet på FTC fra Ungarn, ga en helt spesiell atmosfære under finalen i Mesterligaen. Men Silje Waade og lagvenninnene taklet dette meget bra. Foto: Beate Oma Dahle / NTB