Mangeårig ildsjel og tidligere fotballpiller Sverre Jensen fra Hommelvik ble torsdag kveld hedret av sine egne under en spillkveld på Øya stadion i Hommelvik.

Spillkvelden ble arrangert av Hommelvik Guts i samarbeid med organisasjonen Alle på banen og Hommelvik ILs fotballavdeling.

Ble satt ut

Det var i pausen midtveis i turneringen at Jensen fikk overbrakt utmerkelsen som hadde blitt holdt hemmelig for hovedpersonen frem til overrekkelsen:

– Dette kom overraskende på meg og jeg ble litt satt ut, smilte Jensen etter prisutdelingen.  Den ble foretatt av leder for Hommelvik IL Anne Rossbach Hammer og leder for fotballavdelingen Kent Omenås.

Aktiv siden guttedagene

– Når skjønte du det var deg de snakket om?

– Da de begynte å snakke om at jeg hadde vært 20 år på A-laget og hadde vært med på dugnader og vært i idrettslaget i så mange år. Og at jeg de seneste seks årene har vært vaktmester i klubbhuset, kommenterer Jensen.

– Jeg har holdt på i idrettsmiljøet siden jeg var guttunge og det er kjempeartig å få en oppmuntring som dette, legger han til.

Sverre Jensen fra Hommelvik ble torsdag tildelt æresmedlemskap i Hommelvik IL under en spillkveld arrangert av Hommelvik Guts. Leder for Hommelvik IL; Anne Rossbach Hammer (til v.) sto for utdelingen sammen leder for fotballavdelingen Kent Omenås. Foto: May Elisabeth Lund

Lang merittliste

Jensen kom med i Hommelvik IL som 10-11-åring og har vært aktiv fotballspiller i over 30 år med over 20 sesonger på seniorlaget, den gang kalt A-laget. Syttiåringen var en nøkkelspiller på laget og mangeårig kaptein både på junior- og seniorlaget.

Han var også del av laget som vant NM for lavere divisjoner, da som eldstemann på laget.

For å oppnå æresmedlemskapet må den sportslige eller administrative innsatsen ha vært betydelig. I tillegg må man tidligere ha mottatt en æres- eller fortjenestemedalje. Jensen fikk sin fortjenestemedalje allerede i -99, for sin fartstid som fotballspiller.

Henger høyt

– Det  er ikke gitt ut så mange av denne, så den henger høyt, altså. De siste som har fått denne har virkelig markert seg, både administrativt og sportslig, sa en beæret Jensen.

I styrets begrunnelse trekkes også Jensens administrative innsats frem, blant annet hans betydelige arbeid med arkivering og sikring av lagets historie, samt utallige dugnadstimer. I tillegg har han har vært ansvarlig for klubbhuset i en årrekke. Selv trekker hommelvikingen frem den daglige kontakten med idrettsungdom som noe av det som har vært mest givende.

– Har du noen gang tenkt at, nå er jeg lei av fotballen?

– Nei, aldri. Jeg har hatt så stor glede av dette. Så har jeg vært kjempeheldig for jeg har ikke hatt noen store skader, smiler Sverre Jensen.