– Det var Oliver som var først. Da måtte vi andre følge opp, sier Joakim Fiskvik. Oliver har etternavn Lillebo og var sentral på banen da Stjørdals-Blink slo Egge 6–0 i åpningskampen på Lövsta på Frösön tirsdag morgen. Åtte av lagets 12 spillere valgte å ta håret.

– Det var mamma som klipte fem av oss, sier Fiskvik. Mammas navn er Nina Korstad.

– De kom en etter en på badet. Klippemaskina gikk varm, ja, sier Nina.

– Det har jo ingen ting å si. Håret vokser fort ut igjen og nå har guttene fått en flott sommersveis, sier hun.

Tempo

6-0 var pauseresultatet i kampen mot Egge der 10-åringen Jørgen Sønstebø sørget for en drømmeåpning for stjørdalingene med mål etter to og seks minutter av kampen. Og det var først og fremst venstrevingens tempo som skapte bry for Egge-forsvarerne.

– Dette var artig ja. Og det var bra lagspill som sørget for seieren, sa en glad tomålsscorer Jørgen Sønstebø etter kampen på kunstgresset på Lövsta på Frösön i morgentimene tirsdag.

Jørgen var en av de åtte som lot lokkene falle før avreise til Östersund.

– Det var pappa som klipte meg. Men da mamma Sissel så resultatet ga hun klar beskjed til pappafrisør Bjarne. Jørgen skal ikke vise seg utendørs før han har vært til frisør.

– Hvorfor ikke det?

– Kanskje fordi jeg var stygg på håret, sier tomålsscoreren.

Ahmed tomålsscorer

Ahmed Abdiwali ble også tomålsscorer mens Adrian Bråten på straffespark og Lukas Kristoffersen sørget for de øvrige målene. Straffesparket ble dømt etter at hurtigtoget Sønstebø ble felt. Jørgen fyller ikke 11 år før i november, men han skal først og fremst spille kamper sammen med sine to år eldre lagkamerater under Storsjöcupen som varer fram til lørdag pluss et par kamper for 2005-årgangen.

I serien hjemme i Trøndelag spilte Stjørdals-Blink og Egge 2–2 i en kamp for nierlag tidligere i sommer. Men det var tydelig at Stjørdals-Blink mestret 11`er-fotball bedre enn steinkjerklubben.

I høstsesongen skal stjørdalingene spille i 1. divisjon etter å ha sikret seg plassen med ett mål bedre målforskjell enn Lånke i den siste vårkampen da Steinkjer ble slått 8–3. Det er Snorre Lillebo, Håvard Vollan og Asbjørn Fiskvik som er trenerteamet for 13-årslaget som har spilt tre treningskamper med 11`er-lag som forberedelse til Storsjöcupen.

Stjørdals-Blink stilte med følgende lag: Sebastian Vollan, Adrian Paasche, Ole Magnus Skive, Adrian Bråten, Jørgen Sønstebø, Jonathan Leirfall Bremset, Fredrik Dullum, Mads Konrad Horgøien, Ahmed Abdiwali, Oliver Lillebo, Lukas Kristoffersen, Joakim Fiskvik, Ulrik Skjervold Geving og Torbjørn Kvisvik.

Onsdag morgen ble Ørland slått 9-0 og dermed er Stjørdals-Blink klare for a-sluttspillet før siste gruppespillskamp mot Trygg/Lade torsdag kveld.