Norges Bilsport Forbund ønsket også i år å belønne en av de mange frivillige funksjonærene under VM- og EM-runden i rallycross på Lånkebanen med en tur for to til en annen VM-runde.

Da det var mange gode funksjonærer å velge i fikk forbundet inn mange nominasjoner. Valget falt på en funksjonær som har lagt ned utallige arbeidstimer for sporten på Lånkebanen, nemlig baneansvarlig på Lånkebanen – Terje Betten, skriver Rallycross in Hell i en pressemelding.

Banesjef

«Terje Betten har vært banesjef i både NM, EM og VM i de ti siste årene. I tillegg stiller han alltid opp og hjelper til med annet utstyr og hjelp til det som måtte være både på og utenfor banen. Betten er trofast, pålitelig og har sørget for at Lånkebanen er blant de beste rallycrossbanene i verden. Han er ærekjær og stiller alltid opp for sporten», heter det i en av nominasjonene som forbundet fikk om Betten.

Mye skryt

Selv tar han skrytet med stor ro og vil heller dysse ned egen innsats. Men han erkjenner at det har vært mye arbeid når det har stått på.

- Ja det har vært mye, og for hvert år har jeg sagt til meg selv at nå er det nok. Men neste år er jeg alltid med og forbereder banen igjen. Vi har fått mye skryt for Lånkebanen, sier Bettten i pressemeldingen.

Tar med en kompis

Premien er en tur for to til VM-runden i Riga på september. Reisen er inkludert billetter til VM i rallycross, fly og hotell i Riga.

- Fruen ville ikke bli med. Hun er ikke så interessert i rallycross, så da blir det til at jeg tar med Per Olav Tømmerås. Også han har lagt ned mye dugnadsarbeid på Lånkebanen, forteller Betten.

Fra før har han sett rallycross i Sverige, i Tyskland og i Tsjekkia.

- Jeg ser ikke så mye på bilkjøring når jeg er på rallycross. Jeg ser mest på banene, ler Betten om baneinteressen i det han fikk overrakt premien av hovedkomiteen i Rallycross in Hell.