– Jeg prøver å være med på flest mulig stevner for å få nervene på plass. Det har hendt at jeg er så nervøs før konkurranse at det har ødelagt hele greia, sier Evelyn Sundal som konkurrerer for IL Dalebrand.

Lørdagens kulekonkurranse endte med et lengste godkjent kast på 9.76 meter. 31 centimeter bak personlig rekord på 10.07 meter.

– Jeg er fornøyd med konkurransen. Jeg hadde også et dødt kast på over 10 meter, så dette er lovende.

Allerede søndag skal sundal i ilden igjen. Da er det i sleggeringen 15-åringen skal konkurrere.

– Jeg har forhåpninger om at det skal gå bra i morgen også. Persen min er på 23.09 i slegge, og det hadde vært morsomt og gjort noe med den.

Kastegald

I tillegg til de to nevnte øvelsene konkurrerer også Sundal i diskos.

– Hvordan endte du opp med å satse på kasteøvelser på friidrettsbanen?

– Jeg var med på Sonalekene på Midtkiløra da jeg var 8-10 år gammel. Der oppdaget jeg at jeg kastet ganske langt i kule. Gjerne 3-4 meter lengre enn de som var like gamle som meg. Så dermed startet jeg opp med det. Etterhvert har også slegge og diskos kommet til, sier Sundal.

Trener på åkeren

Treningene foregår under ledelse av Roar Hoff og hjemme på gården i Sundal i Sona sammen med mamma.

– Vi har en stor åker vi trener på. Der har vi målt opp en sektor der vi kan trene slegge uten å være redd for at nonen skal bli truffet.

– Går det ofte galt når du kaster slegge?

– Det hender, men mest på kule egentlig. Det er bare så mye farligere når man sleiver med slegga. Derfor er også øvelsen lagt tidlig på dagen i morgen, sir Evelyn Sundal.