Thale Leirfall Bremset (18) hadde den 13. beste personlige rekorden av deltakerne som stilte i lengdekvalifiseringen i U20-EM i Italia.

12 deltakere gikk videre til finalen i morgen, som går uten vårt lokale lengdetalent.

- Jeg er skuffet. Jeg fikk ikke til landingene og det ble litt stress når det var bare tre hopp å gjøre det på, sier Thale på telefon fra Grosseto i Italia.

Hun forteller at det var veldig varmt under konkurransen og at hun følte litt på presset med å delta på en slik stor konkurranse.

Har mer inne

- Thale er veldig skuffet etter å ha gjennomført en kvalik uten å få fått til det best hun kan. Hun hoppet 5.97 som er langt bak sin personlige rekord på 6.15, forteller mor Kristin Leirfall, men legger til at resultatet er bra.

Thale kom til slutt på en 21. plass sammenlagt.

- Nivået på lengdehopperne i konkurrasen var meget høyt. Den siste som kom til finalen, kvalifiserte seg med et hopp på 6.20. Dette er en lengde Thale har inne. På trening har hun hoppet 6.30, sier Leirfall.

Hun forteller at Thale er veldig skuffet over å ikke ha fått det til i sitt første internasjonale mesterskap.

- Hun er ikke fornøyd med å ha årets svakeste konkurranse når det er EM, sier mor Kristin Leirfall.

Bør være fornøyd

Hans Bremset er Thales far og trener sammen med Frank Brissach. Han mener at hun tross alt gjorde en god konkurranse.

- Resultatet 5,97 er bedre enn det hun oppnådde på både veidekke lekene og Tyrvinglekene. Vi hadde håpa på lengder over 6 meter og gjerne 6,20. Det gikk ikke denne gang men EM er tross alt en bonus for Thale, sier Bremset.