– Vi har trent på det vi føler vi må trene på, og har holdt fokus. Nå rågleder vi oss. Storsjöcupen er det store høydepunktet i sesongen, sier Selma Tøndel Ørgersen og Karen Rossbach Hammer.

J14-laget til Hommelvik ladet opp til turneringen med en sosial kveld i klubbhuset på Øya torsdag kveld. Fotballjentene ser fram til eventyret som venter dem i Östersund i neste uke. Førstkommende tirsdag sparker de i gang cupen med kamp mot Meldal, før de senere skal møte Inderøys andrelag og Brunflo.

– Det blir artig å spille mot lag vi vanligvis ikke møter. Målet vårt er å komme så langt som mulig, og vi skal gjøre vårt beste, lover Selma Tøndel Ørgersen.

Strålende vårsesong

Hommelvikingene var også med i Storsjöcupen i fjor. Da ble det exit i åttedelsfinalen i B-sluttspillet. Gunnar Hammer, som trener laget sammen med Ståle Buhaug, har høyere ambisjoner i år.

– Vi skal gjøre det bedre enn i fjor, og vi vil til A-sluttspillet. Men vi vet at det er mange gode lag i årsklassen vår, sier Hammer.

Saken fortsetter under bildet.

Hommelviks J14-lag skal vise fram girlpower i Storsjöcupen. Fra venstre: Amalie Høve Matheson, Martine Lutdal og Ingrid Hofstad Glasø. Foto: Lars Sørnes

Han tar med seg 12 spillere til Sverige. Disse spillerne har gjort sine saker meget bra i vårsesongen. Det ble ni seirer, ett tap og 47 plussmål. Dermed vant de sin avdeling og skal spille i 1. divisjon til høsten.

– Veldig bra. Nå skal vi møte de beste lagene i hver avdeling i høst.

Hammer er inne i sitt sjuende år i trenergjerningen og har trent jentene fra dag én. Utviklingen har vært enorm.

– Først vil jeg si at det har vært positive og gode år. Jeg husker at jeg måtte begynne helt fra scratch og forklare de hva innkast var. Men siden har det skjedd utrolig mye, og alle har hatt en jevn og fin framgang på disse årene, sier Gunnar Hammer.

– Vi har ingen enere i laget, og det er kollektivet som er vår styrke. Miljøet i gruppa er utrolig bra, noe jeg mener er en suksessfaktor. Trivsel skaper mestring, legger han til.

– Sammensveiset

Trenerduoen opplyser at fjorårets turnering var en flott erfaring å ha med seg.

– Alt gikk smurt – både sportslig og sosialt. Totalt sett en veldig bra opplevelse. Det var også mange gutter i gangene, og det tror jeg var litt stas for jentene, sier Hammer og smiler.

Saken fortsetter under bildet.

Ståle Buhaug (t.v.) og Gunnar Hammer trener Hommelviks J14-lag. Foto: Lars Sørnes

Selma Tøndel Ørgersen og Karen Rossbach Hammer trekker fram det sosiale.

– Vi reiser langt, og det gjør vi sammen med mange lag fra Hommelvik. Vi blir mer sammensveiset som klubb.

Til sammen 11 fotballag fra idrettslaget reiser til Östersund. I tillegg stiller også Hommelvik Guts lag. Alle bor på samme skole.