– Jeg har bestandig spilt blant gutter og trives med det, sier Emma Bidtnes som sammen med sine lagkamerater slo Orkla FK 2 hele 6–2 i åpningskampen i Storsjöcupen tirsdag.

Gultrøyene fulgte opp åpningskampen med å slå IFK Östersund 7–0. Dermed er laget så å si klare for a-sluttspillet før torsdagens siste puljespillkamp mot trondheimsklubben Astor.

Mot Orkla ble Markus Sæle tomålsscorer og Gui Rodrigues tremålsscorer mens spilleopplegger og midtbanesjef Magnus Hammer sørget for Lånkes sjette mål.

Flere posisjoner

Emma Bidtnes benyttes som forsvars- og midtbanespiller på klubblaget mens hun brukes som midtstopper på jenter 13-kretslaget til Trøndelag. Under Storsjöcupen spiller hun også noen kamper for jentelaget i 13-årsklassen. Hun var med på å slå Krokom 3–1 tirsdag.

Til høsten begynner hun på Halsen ungdomsskole i Stjørdal.

– Er veldig fornøyd med klassen jeg har kommet i. Der er det nemlig mange fotballspillere, sier Emma Bidtnes som vil satse på fotballen i mange år framover. Hun er også med i håndball for Lånke IL

– Artigst med Storsjöcupen?

– Det er å treffe nye lag og nye folk, sa Emma før hun skulle til Storsjöbadet å feire tirsdagens to seire.

Saken fortsetter under bildet.

Emma Bidtnes har en unik innstilling til fotballen, ifølge Lånke-trener Knut Haugen. Foto: Knut Sollihaug

Unik innstilling

Og Lånke-trener Knut Haugen er ful lav lovord om ungjenta fra øverst i Sortesgrenda.

– Emma har en unik innstilling og hun er den eneste på laget som aldri klager. Det er lettere for guttene å klage på at de har vondt ett eller annet sted på kroppen. Men Emma. Hun har aldri kommet med en klage, sier Haugen som utgjør trenerteamet sammen med Geir Ståle Johnsen. Lagleder for Lånkes gutter 13-lag er Steinar Kjesbu.

– Og hun er helt klart en av de tøffeste på laget og veldig sterk i duellene, sier Knut Haugen.

Forberedelser

Som forberedelse til årets Storsjöcup har Lånke-laget blant annet spilt treningskamper som 11`er-lag på gressbanen på Tønsåsen Idrettsanlegg.

I Storsjöcupen er det nemlig 11`er-lag i 13-årsklassen mens man i Norge spiller 9èr-fotball i denne årsklassen.