Jostein Totland feiret sin 90 årsdag den 23. november. Han mottok mange fine hilsener fra familie og venner, samt idrettslag.

I den anledning ble han også overrakt æresmedlemskap i Stjørdal Friidrettsklubb, hans tredje i et idrettslag. Æresmedlemskap i Stjørdals Blink ble han tildelt i 2010, mens han fikk æresmedlemskapet i Stjørdal Paraidrett i 2021.

Jobbet for friidretten i 30 år

Jostein Totland blir hedret for hans mangeårige innsats for friidretten og hans enorme dugnadsinnsats på Øverlands Minde. Vel fortjent etter mer enn 30 år som funksjonær på friidrettsstevner og som kompetanseperson på elektronisk tidtaking.

I sin begrunnelse skriver klubben følgende:

«Jostein har vært medlem i Stjørdal Friidrettsklubb i mange år.

Han har gjort en stor innsats for friidretten i Stjørdal i over 30 år. Han var med som funksjonær i B-NM i 1988 og i Hoved-NM i 1989, den gangen i slegge og diskosteamet. Men han var sannsynligvis med som funksjonær før den tid også. I årene etter ble han involvert i elektronisk tidtaking, og han ble en kompetanseperson på drift og vedlikehold av det elektroniske tidtakingssystemet. Trekkrør og trekking av kabler ute på banen ble også hans ansvarsområde, og som han ble ekspert på.

Han sier aldri nei til et oppdrag som funksjonær i friidrettsstevner, enten det er for Stjørdal Friidrettsklubb eller en annen klubb. Og når det kalles inn til dugnad på friidrettsbanen, i stevnehuset eller i Friidrettsklubben sin salgskiosk, ja så stiller Jostein opp.

I forbindelse med Hoved-NM i 2022 var selvfølgelig Jostein med i teamet for elektronisk tidtaking de 3 stevnedagene. I planleggingsfasen tok han bl.a. ansvar for montering av nytt opplegg til å feste kameraene for elektronisk tidtaking på, et tydelig tegn på at han setter sin ære i å holde tidtakingssystemet i orden til enhver tid.

Jostein ble tildelt hedersprisen i Stjørdal Friidrettsklubb i 2008. På grunnlag av den enorme innsatsen han har gjort for friidretten blir han nå tildelt æresmedlemskap i Stjørdal Friidrettsklubb.»

Mange ville hedre jubilanten

Jostein er en usedvanlig sprek 90-åring. Han er et jamenneske som stiller opp i frivillighetsarbeidet på en rekke områder. Han har i tillegg til sin innsats for friidrettsklubben, vært trener i Stjørdal Paraidrett (tidligere Stjørdal Helsesportlag) i mangfoldige år, både for friidrett og ski. Han har trent flere utøvere som har vist seg å ta store steg innen fysisk aktivitet og sosialt gjennom sitt lune vesen og et smil på lur. Som følge av dette ble han tildelt æresmedlemskap i Stjørdal Paraidrett i 2021.

Jostein har også engasjert seg sterkt i Stjørdals-Blink, spesielt i skigruppa ved bl.a. drift og vedlikehold på Litjtrøa. Han gjorde også en stor dugnadsinnsats i forbindelse med oppføring av Stjørdals-Blink sitt klubbhus ved travbanen. Som følge av sin enorme innsats for laget ble han tildelt æresmedlemskap i Stjørdals-Blink i 2010.