En gruppe selvpinere? Tja, kanskje det. Lars Erik Gylland medgir at man må tåle at det gjør vondt om man har tenkt å være med på aktivitetene som denne hardhaus-gjengen driver med.

Sist lørdag formiddag la fire av de ultra-spreke ut på det de omtaler som en oppvarmingstur foran en større kraftprøve midt i august. Oppvarmingsturens lengde? Vel fire mil – omtrent som et klassisk maratonløp.

Fire mil

– Om vi bruker lang tid? Nææi – det går fort seks timer, forteller kvartetten, som tok fatt på den vel fire mil lange løpeturen ved Tylda i Forradal. Herfra gikk veien innover skogen til de nådde Rådalsveien, Så ned Skjelstadmarka – «og så får vi sjå», som de uttrykker det.

Det er bestemt på forhånd at løpeturen går over Forbordsfjellet, så en runde utom Skatval, før gjengen setter kursen mot målet, Hell stasjon.

Oppvarming

Denne gang handler det altså bare om en oppvarmingstur foran Hell Ultra. Da går starten fra Hell stasjon før man løper opp Lånke, over Flaksjøen til Hegra, over til Forradal. Herfra følger man traseen fra oppvarmingsturen.

Når man kommer i mål etter denne kraftprøven, har man tilbakelagt ti mil.

Juling

– Føles det det godt, eller svir det i beina når man nærmer seg målet etter en så lang tur?

– Vi avslutter ikke en slik tur med en spurt, for å si det slik. Musklene får juling, og det gjør vondt uansett. Men dagen etter er det veldig bra igjen, mener kvartetten.

– Hvor lang tid bruker man på en ti mil lang løpetur?

– Det er alt etter vær, vind og føre. Vi tar oss god tid. 12–15 timer, kanskje?

Interesse

Det er ennå ikke klart hvor mange som stiller opp på Hell Ultra 12. august. Men det er flere som allerede har meldt sin interesse.

– Må man være litt gal for å bli med på dette?

– Det er sosialt også. Men jo – svaret er ja!