Daglig leder Frank Lidahl skryter uhemmet av Aleksander Foosnæs (23), og gir han terningkast seks både på og utenfor banen.

– Vi har et sterkt ønske om å beholde Aleksander. Vi er sikker på at Ranheim er en riktig arena for han til å ta ytterligere steg i 2018, sier daglig leder i Ranheim Fotball, Frank Lidahl til Bladet.

Varsler ny prat

Fire Ranheim-profiler er på utgående kontrakt. I tillegg til malvikingen Aleksander Foosnæs er det Mads Reginiussen, Magnus Blakstad og Torgil Gjertsen.

Daglig leder Lidahl kommer til å ta seg en prat med Foosnæs i løpet av høsten.

– Vi ble ikke enige med Aleksander om forlengelse av kontrakten i vinter. Men det er ingen tvil om at vi skal ta oss en ny prat. Den nye kontrakten må imidlertid være innenfor de økonomiske betingelsene som vi kan tilby, sier Lidahl.

– Han har vært et bevisst førstevalg på venstrebacken for oss i år, og han har vært svært delaktig i det vi har prestert. Aleksander er hel ved og har fantastiske holdninger. I tillegg bidrar han mye utenfor banen også. Jeg gir han terningkast seks, forteller Frank Lidahl.

Saken fortsetter under bildet.

Daglig leder Frank Lidahl vil gjerne beholde Aleksander Foosnæs også etter denne sesongen. Foto: Ranheim IL Fotball

– Spennende

Aleksander Foosnæs opplyser til Bladet at han så langt ikke vært i dialog om ny kontrakt med trondheimsklubben.

– Det blir spennende å se hva som skjer. Jeg stortrives i Ranheim, og hvis jeg får et nytt kontraktstilbud så er jeg interessert i det, sier Foosnæs.

Men han utelukker heller ikke å prøve seg i en annen klubb hvis det skulle bli aktuelt.

– Man skal aldri si aldri. Dukker det opp noe så kan det være aktuelt. Men jeg har det som sagt veldig bra i Ranheim nå, forteller Foosnæs, som er bosatt på Rosendal i Trondheim.

Tilbake for fullt

23-åringen er inne i sin fjerde sesong i Ranheim-trøya etter overgangen fra Rosenborg. Fra sin venstrebackposisjon har han imponert i årets sesong.

– Jeg har spilt mye og er fornøyd med egen innsats. Det var synd jeg ble skadet, men slik er det. Jeg er 100 prosent frisk nå og klar til kamp til helga, sier Aleksander Foosnæs.

Det er en strekk på baksiden av det ene låret som har holdt Aleksander Foosnæs på sidelinja siden midten av juni. For å være på den sikre siden sto han over sist helgs 3-3-kamp mot Bodø/Glimt.

Førstkommende søndag venter Tromsdalen på motsatt banehalvdel i Ranheimsfjæra. Bortekampen mot samme lag endte med 3-2-tap.

– Jeg kan love at vi er revansjesugen, understreker malvikingen.

– Viktig spiller for oss

Ranheim-trener Svein Maalen skryter av Aleksander Foosnæs sine bidrag på banen i årets sesong.

– Han har tatt utrolige steg og har vært kjempesolid på venstrebacken i år. Aleksander er en viktig spiller for oss, spesielt defensivt. Farten hans gjør at vi kan spille på den måten vi gjør, sier Maalen til Bladet.

Han er klar på at han vil beholde både 23-åringen og de tre andre spillerne som er på utgående kontrakt.

– Vi har noe spennende på gang, og vi vil bygge et bra lag over tid med den gjengen vi har nå, understreker Maalen.

Saken fortsetter under bildet.

Ranheim-trener Svein Maalen skryter av Aleksander Foosnæs sine bidrag på banen i år. Foto: Frank Skaufel (arkiv

Kamp for kamp

Ranheim ligger på fjerdeplass på tabellen før helgas kamper. Men det er bare ett poeng opp til sikker opprykksplass.

– Det er ingen tvil om at vi har hatt en god sesong så langt. Vi må bare ta kamp for kamp i høstesongen. Det handler om å gjøre jobben, og ikke gjøre så mye annerledes enn tidligere, sier Aleksander Foosnæs.