Ole Morten Flataker fra Hommelvik IL (HIL) kom på en fjerdeplass og ble med det først av de lokale løperne under motbakkeløpet Vennafjellet opp som gikk av stabelen søndag.

Hommelvikingen satte ny personlig rekord med tiden 26.13 og var svært godt fornøyd.

– Ny personlig rekord var målet og når jeg perser med 40 sekunder er det veldig artig. Plassering er ikke så viktig for jeg visste at det var med noen kanoner som jeg ikke kunne slå egentlig, sa en sliten men smørblid Ole Morten etter løpet. Årets deltagelse var hans fjerde.

Stive bein

– Bløtt og noe tyngre løype i år?

– Ja, løypa er alltid tung men det var veldig seigt i myrpartiene. Det var godt at det var lagt ut så mange planker og det hjalp mye, men det er alltid tungt å springe i myr for det blir dobbel motstand. Jeg ble ganske stiv etter den andre spurtprisen for da blir det seig myr og ganske hard løype. Det ble stive bein, men formen er god så jeg klarte å holde opp dampen litt, forteller han.

Ny løyperekord

Det ble fjorårets sølvvinner Erik Mysen fra Mosvik IL som gikk av med seieren søndag. Han ble klokket inn på 24.11 og slo dermed rekorden som ble satt av fjorårsvinneren Øystein Kvaal Østerbø med over ett minutt.

Saken fortsetter under bildet.

Erik Mysen fra Mosvik IL kom først i mål og satte ny løyperekord på 24.11. Foto: May. E. Lund

John Magnus Haugen fra HIL kom inn til en femteplass på tiden 26.55.mens Sindre Øwre Haugan (HIL)  havnet på tiendeplass på tiden 27.29.

Se hele resultatlista fra løpet her!

I kvinneklassen ble Hedda Aksnes (HIL) beste lokale løper med tiden 35.03 og endte med det på en tiendeplass. Ragnhild Mogstad fra Rindal IL kom først i mål på tiden 31.39.

Saken fortsetter under bildet.

Emrik Gimmestad (9) fra Hommelvik og Trym Herfindal (9) fra Sveberg. Foto: May E. Lund

Strålende solskinn og sommertemperaturer gjorde søndagens løp til en flott opplevelse også blant deltakerne i trimklassen.

Saken fortsetter under bildet.

Vennafjellet opp arrangeres av Mostadmark IL og går i naturskjønne omgivelser. Foto: May E. Lund

Roger Monkan Eidem fra Mostadmark deltok for første gang. Trettiåringen hadde som mål å springe hele veien opp til toppen.

– Det var tungt og krevende men det ei fin løype. Jeg fikk ikke til å springe hele veien, det ble litt gåing. Jeg hadde egentlig tenkt jeg skulle få til det, men jeg har vært syk med forkjølelse frem til fredag så det ble litt dårlig oppkjøring, fortalte han.

– Jeg springer så mye jeg kan men det begrenser seg med to barn og aktivitet ellers.

Birgit (79) med for fjerde år

Birgit Venn fra Motadmark stilte til sitt fjerde løp i trimklassen. Med sine 79 år var hun nok blant løpets eldste deltakere.

Saken fortsetter under bildet.

Birgit Venn (79) har deltatt hvert år. Foto: May E. Lund

– Jeg går i mitt eget tempo. Jeg har ikke fått trimmet så mye i sommer for det har vært veldig varmt så da har det dabbet av litt, fortalte Birgit etter målgang.

– Men jeg fungerer og er vel ikke i så verst form. Jeg liker å komme meg ut og synes det er trivelig både vår, sommer og høst, fortalte den spreke 79-åringen.

Mostamark-regi

Det er Mostadmark IL som står bak motbakkeløpet som er 4,7 kilometer langt og med en stigning på 424 høydemeter. Løpet starter ved Mostadmark skytterbane og arrangeres årlig.

Hele familien ut på tur. F.v: Eirik Evenshaug, Randi Evenshaug, Roger Eidem, Bente Eidem og Marius Evenshaug. Foto: May E. Lund