Stjørdal KrF sier nei til søndagsåpne butikker og ja til søndagsfri. Vi trenger alle én dag i uken med fritid, hvile og andre aktiviteter enn det som ellers skjer i hverdagen. Derfor må vi bevare annerledesdagen.

Søndagen er den dagen hvor de fleste i arbeid kan ta fri samtidig, og en dag hvor man har mulighet til å samle venner, familie eller bruke tid ute. Dersom man gjør søndagen til en handledag, vil vi miste noe av rytmen i samfunnet. Skillet mellom hverdag og helg blir mindre. Dette er ikke kun et spørsmål om den enkeltes frihet, men et spørsmål om hvilket samfunn vi skal leve i.

Å bevare søndagen som en annerledesdag har en egen samfunnsverdi.

Ansatte i butikker jobber hardt, og er viktige for samfunnet vårt. Vi mener at disse også fortjener en pust i bakken sammen med dem de er glade i, når også de har fri. Dersom butikkene er åpne på søndager, vil ikke dette nødvendigvis øke omsetningen til butikkene. Det vil heller spre handelen over flere dager, noe som betyr økte kostnader.

Fagbevegelsen er imot og de frivillige organisasjonene er imot. Det samme gjelder miljøbevegelsen og flertallet av befolkningen.

Stjørdal KrF ønsker tid til det viktigste. Tid til å være med venner og familie, og gjøre mer av det som betyr noe. Derfor ønsker Stjørdal KrF at vi fortsatt beholder søndagen som en annerledesdag i vår kommune.

Annette Jensen

gruppeleder Stjørdal krf