Kimen kino tar ikke påskeferie og viser filmer hver eneste dag i alle tre salene.

– Det er slettes ikke alle som drar på fjellet, og så langt denne uka har vi hatt bra besøk, sier senterleder Gro Langnes til Bladet.

Dette blir den tredje påska siden kinoen åpnet i kulturhuset i Stjørdal. Det har vært en jevn stigning i påskebesøket.

– Stjørdalingene har ikke vært vant til å få muligheten til kino i påska, men vi ser at det begynner å ta seg opp. I tillegg har vi satt ut utemøblene våre, så gjestene kan kose seg med en is og kaffe i vårsola, forteller Langnes.

Det vises mange kinofilmer de kommende dagene, og kinosjefen har plukket ut sju filmer som hun anbefaler.

– De representerer hele aldersspekteret. Vi har et variert program, mener Langnes.

Nedenfor ser du hennes anbefalinger:

Brillebjørn på Bondegård

De minste barnas favorittbjørn tar spranget fra TV til filmlerretet. Et spennende eventyr for de aller minste i trygt selskap med den snille og gode Brillebjørn. Brillebjørn og Lucy skal besøke bestemor og bestefar på bondegården. Her er det sauer, høner, kuer, traktorer og mye annet spennende. Men noen ganger er ikke alt like gøy, så da er det godt at Brillebjørn har fantasimagi.

– En veldig fin, «første film på kino» for de minste barna. Vi hadde selveste Brillebjørn på besøk sist lørdag og hadde tre utsolgte forestillinger av filmen denne dagen. Utrolig gøy å se så mange glade barn, sier Gro Langnes.

Saken fortsetter under bildet.

Brillebjørn på Bondegård.

Operasjon Mørkemann

Mystiske hull i bakken dukker opp på sletta i løpet av natta og fører til at sykkelen til Oliver blir ødelagt. Hvem har laget hullene og hvorfor? Ledetrådene fører barnedetektivene Tiril og Oliver til Mørkemannen. For å komme til bunns i mysteriet må de grave i fortiden og ta i bruk sine aller beste triks og knep, og benytte snarrådighet og teknologi. Operasjon Mørkemann er som en spennende «Sherlock Holmes»-historie for hele familien.

– Denne gleder jeg meg til å se i påsken, da jeg har lest de fleste bøkene i serien for min sønn, sier Gro Langnes.

Saken fortsetter under bildet.

Operasjon Mørkemann.

Petter Kanin

Nå er historien om eventyrlystne Petter Kanin her i en helt ny versjon for både barn og voksne. Petter Kanin forsøker stadig å snike seg inn i hagen til Herr Gregersen for å stjele grønnsakene hans. Det finnes ingen grenser for oppfinnsomme triks han bruker for å lure den gretne bonden. Men når gården overtas av den mye yngre slektningen Thomas McGregor, får Petter en langt mer formidabel motstander å hanskes med. Med hjelp av slektningene sine, Benjamin, Dunhale, Vipsen og Vimsen, må Petter Kanin pønske ut nye planer for å komme seg inn i grønnsaksengen.

– En koselig og morsom film for hele familien. Ingenting er bedre enn å høre barna le i kinosetene under denne filmen, sier Gro Langnes.

Saken fortsetter under bildet.

Petter Kanin.

Maria Magdalena

Den sanne historien om en av bibelhistoriens mest enigmatiske og misforståtte skikkelser, Maria Magdalena. Som ung kvinne led hun under datidens hierarki og kjønnsrollemønster, og ønsket å finne en større mening med livet. Da hun ble kjent med Jesus fra Nasaret og så hvilken enorm betydning han hadde for folket, forlot hun familien sin for å følge ham. Til tross for at flere av de andre disiplene var skeptisk til at en kvinne skulle representere Jesus på lik linje med dem, ble hun en nøkkelperson i den skjebnesvangre ferden mot Jerusalem.

– Påska kan være en fin måte å bruke tiden på å reflektere på historien vår, sier Gro Langnes.

Saken fortsetter under bildet.

Maria Magdalena.

Trondheimsreisen

Hvem vant damens pokal under landsrennet på ski i Gråkallen i 1921? Hva skjedde med jødene i Trondheim under verdenskrigen? Hvem reddet Bakklandet fra å bli en motorvei? Trondheimsreisen er en munter og tidvis dramatisk reise gjennom tiden, fra begynnelsen av 1900-tallet og fram mot våre dager. Den er laget av filmer fra nasjonale arkiver og fra loft og kjellere i private hjem. Filmene er sjelden eller aldri tidligere vist for publikum. Nå er de sydd sammen til et nytt filmunivers. Filmens humoristiske drama kommer fram i intervjuer med profilerte og mindre kjente trondhjemmere som forteller om sine vandringer gjennom tiden.

– En perle av en film. Fantastiske bilder og musikk som gjør deg stolt av fortiden og at man gleder deg over det livet man lever i dag, sier Gro Langnes.

Saken fortsetter under bildet.

Trondheimsreisen.

Norske Byggeklosser

Merete og Jens, et par i tredveårene, har endelig hellet med seg når de helt uventet arver et hus. Etter altfor mange år i sokkelleiligheten i boligen til Jens' temmelig eksentriske mor, er de overmodne for noe helt eget. Nå har de sjansen til å få det de drømmer om: Et hus med hage før de får barn. De må nok pusse opp litt, men hvor vanskelig kan dét være, liksom? Problemene hoper seg kjapt opp i møtet med systemet og folkene som representerer det: Den korrupte saksbehandleren hos plan og bygg, de østeuropeiske arbeiderne som er mer opptatt av dofasiliteter enn snekkerarbeid, den alternative øko-arkitekten og petimeteret på gjenbruksstasjonen, for å nevne noen. Når paret også må håndtere den stadig mer maniske svigermora, som lider av en uforklarlig lyst til å brenne ting, blir det fort mer enn de klarer å håndtere.

– Det er lenge siden jeg har ledd så mye under en film. Atle Antonsen gjør noen fantastiske roller, sier Gro Langnes.

Saken fortsetter under bildet.

Norske Byggeklosser.

Ready Player One

Når skaperen av et videospill som kalles Oasis dør, legger han igjen en video som utfordrer alle Oasis-spillere til å finne et «påskeegg», som vil gi finneren hele hans formue. Wade Watts finner den første ledetråden og så starter racet.

– Denne filmen er det mange som har ventet på og som nå kan glede seg over at endelig har premiere. Steven Spielberg har gjort en fantastisk jobb, sier Gro Langnes.

Ready Player One.

Kinosjefen presiserer at de viser flere filmer i påska. Hele utvalget kan du se på kinoens hjemmeside!