Her skal revyartisten fra Hommelvik dele av sin erfaring med kreft. Med seg har hun musiker og venninne Charlotte Audestad, og forestillinga har de kalt Sykehusskjorta - om sykdom, samhold og svart humor.

– Det blir en slags hybrid. Litt foredrag, litt bilder, litt tekst og noe på rim. Jeg vil bruke noen virkemidler fra revy, og så skal Charlotte stå for musikken, forklarer Sivertsen.

Alvorlig syk

For tre år siden fikk 47-åringen brystkreft med spredning til lymfesystemet og måtte gjennom ei omfattende behandling. I dag er hommelvikkvinnen erklært kreftfri, men går fremdeles til kontroll to ganger i året. Nå ønsker hun å bruke sykdommen til noe nyttig.

– Jeg skal snakke om at jeg fikk kreft og hvordan det har vært. Men det er ikke slik at jeg skal legge fram journalen min. Det handler mer om hva en gjør når livet tar en uventet vending. Slik det gjorde for meg og jentene mine, sier hun.

Krisehåndtering

Hvordan en skal håndtere kriser og vanskelige ting i livet er sentrale tema Sivertsen ønsker å snakke om fra scenen i Nygaardsvoldsalen.

– Det finnes folk som har opplevd mye verre ting enn meg, og jeg skal ikke gi noen råd. Det handler mer om å dele noen erfaringer, forklarer hun.

Arrangementet foregår på Sivertsens egen 48-årsdag. Det er ikke helt tilfeldig, røper hun.

– Jeg tenkte at da blir det vanskeligere for folk å si nei til å komme, ler Sivertsen.

Inviterer Kjerkol

Billettsalget er allerede i gang og jubilanten håper naturligvis på stinn brakke i kulturhuset.

– Jeg har invitert alle som på et eller annet vis har vært involvert i sykdomsforløpet. Vennene mine, familien, fastlegen, teamet på St. Olavs og helseministeren.

– Har du fått svar fra Kjerkol?

– Nei, jeg har ikke det. Men jeg håper hun kommer, ler Sivertsen - og understreker at forestillingen er åpen for alle.

Revyartisten sier hun har planer om å sette opp forestillingen flere ganger, og ønsker derfor ærlige tilbakemeldinger fra publikum i etterkant.

– Jeg vil vite om det blir for privat og personlig. Det er jeg ikke i stand til å vurdere selv.