Blant de som har fant veien opp i anlegget i Fagerlia var det mye hyttefolk og mange barn, men også en del andre entusiaster som har gledet seg til å starte skisesongen.

Det er gledelig tidlig for driverne å være i gang allerede helga før jul. I fjor fikk ikke senteret åpnet før 2. juledag.

– Det har vært en vellykket åpning. Strålende vær. Tror de som trosset kulda har hatt en fin det. Det meste har gått bra bortsett fra litt smårusk i maskiner. Blant annet virket ikke kortleserne. Folk har rent gratis i dag, men de vet det ikke, sier driftssjef Ole Gravåsen.

– Men det regner vi med å få en ordning på ganske snart, legger Gravåsen til. Han forteller at det har vært litt spørsmål fra kundene om hvordan de skal aktivere kortene.

Så snart det kommer mer snø vil det åpnes ei løype til. Foto: Meråker alpinsenter

Kunstsnø

– Det er ganske kaldt i dag. Minus 17 nederst i bakken, men bare ti minus på toppen. Folk ser ut til å kose seg, sier assisterende driftsleder Kristoffer Reppe Johannessen.

Både Kristoffer Reppe Johannessen og driftsleder Ole Gravåsen er på plass i senteret lørdag for å serve skigjestene. De har to trekk i gang og forteller om bra forhold.

Kristoffer Reppe Johannessen og Ole Gravåsen (t.h.) forteller at snøkanonene har gått jevnt og at de har fått produsert bra med kunstsnø i løypa. (Arkivfoto) Foto: Line Mette Finnøy

– Vi har fått til veldig fin kunstsnø, sier Johannesen.

Det er nederste trekk som går og det i midten - altså Bjørkbekktrekket og Fagerlitrekket.

– Hvis det kommer litt mer snø får vi til å åpne litt mer av anlegget. Da kan vi få åpnet en løype til så det blir to i Fagerlitrekket, sier Kristoffersen.

Åpent flere dager i jula

Planen for jula er å ha åpent lillejulaften. Det blir stengt julaften og 1. juledag, men åpent igjen fra 2. juledag til 1. nyttårsdag. Og kafeen på toppen har samme åpningstid, nevner Kristoffer, som har en idé til dem som ikke har hanket inn alle julegavene.

Kjøpte kort til hele familien

– Jeg var her for et par år siden selv på lillejulaften og kjøpte kort til hele familien, forteller Kristoffer Reppe Johannessen.