Elevene på linja Teknologi og industrifag måtte gå over til å ta bestilling på noen av varene. Blant annet noen dekorative juletrær i metall. Men også lysestaker og sparker i miniatyr gikk unna. Et kvarter etter at julegata åpnet var det nesten tomt på bordet foran elevene.

– Oi, i år gikk det unna, sa lærer Torill Lien da hun kom for å se hvordan det gikk med elevene.

Julegata til Ole Vig videregående skole er en happening hvert år. Et sosialt høydepunkt og samtidig et utstillingsvindu for hva elevene på de ulike linjene holder på med.

Felicia Sagen og Karen Anna Aaker har sikret seg en tallerken risengrynsgrøt av Otelie Bjerkli. Foto: Line Mette Finnøy

God Stemning

Rektor Ingrid Stenøien sa i sin intro at det også handler om samhold og vennskap. Det å skape noe som alle ser fram til.

I kroken til FBIE - frisør, blomster, interiør og eksponeringsdesign - var det ekstra god stemning. I år som i fjor hadde elevene der laget såper og sydd ulike produkter. Det ble også solgt kranser og julepynt.

Victoria Lyngaas Haugan og Iris Waagan Øksnes forteller om ekstra god stemning i julegata i år etter den gode nyheten om at alle linjene på Ole Vig består. Foto: Line Mette Finnøy

– Vi er overlykkelige over at linja skal bestå. Nå har vi bestemt oss for at vi vil vise oss fram mer, slik at flere skal få opp øynene for at FBIE er et kjempefint tilbud, sier Victoria Lyngaas Haugan.

Elevene har åpnet en egen Instagram-konto, og videre er det planer og å dra rundt og besøke elever i ungdomsskolen.

Rektor og elever åpnet julegata med musikkinnslag og en konfettisalutt. Foto: Line Mette Finnøy

Danseinnslag

Elever og besøkende fikk en liten konsert onsdag formiddag og dag var danseinnslag. Restaurant og matfag hadde bakt over 1000 lussekatter den siste uka og spanderte på absolutt alle på onsdag formiddag. I tillegg ble det servert risgrøt og invitert på juleverksted.

Julegata til Ole Vig er også åpen torsdag på dagtid og torsdag ettermiddag. Da fyller elevene opp igjen på bordene og i frysedisken, hvor man blant annet kan finne julesylte og røykalaks.

Alle linjer er representert med noe i julegata. Elevene på STO for eksempel har med håndarbeidsprodukter i tillegg til at de hjalp til med serveringen av lussekatter.

Et av flere musikkinnslag fra scenen. Foto: Line Mette Finnøy