Miljøagentene Trøndelag har inngått et samarbeid med eFix Gaming.

– Dette er noe av det mest engasjerte jeg har vært borti i gaming-sammenheng. Det er skikkelig driv for å få til noe og utrolig høyt engasjement, sier Guttorm Tysdal i eFix.

Det hele startet med at Miljøagentene begynte å møtes på Stjørdal Gamingsenter for gjøre noe hyggelig sammen, forteller Siv Grete Aarnes, leder for Miljøagentene Trøndelag.

– Mange av våre miljøagenter begynner å vokse til, så da tenkte vi at litt gaming sammen kunne være tingen. Det viste seg å slå veldig an, og så meldte tanken seg at kanskje vi skulle finne et spill som er relevant for oss som miljøagenter, for det finnes jo. Guttorm Tysdal på eFix var den som tipset oss om spillet ECO, forteller Aarnes.

Inviterer

Førstkommende fredag inviterer Fylkeslaget og lokallaget Meråker og Stjørdal agenter til med på å være med og løse verdens miljøproblemer i en virtuell verden.

– Spillet går ut på at alle deltakerne må hanskes med en stor asteroide. De må finne ut hvordan de skal få has på asteroiden eller overleve den. Enten ved å grave seg ned eller gjøre noe annet. Men det må skje på en bærekraftig måte. Alt man foretar seg i spillet får en konsekvens for miljøet og byen man bor i. Man kan for eksempel ikke hugge ned alle trærne, for da blir det ikke nok oksygen igjen i lufta, forteller Tysdal.

På gamingsenteret i Kjøpmannsgata kommer lokalene til å bære preg av prosjektet. Senteret gjøres om til en grønn oase, med blant annet masse store planter, for å sette alle i den rette stemningen.

Det er også meningen at folk skal kunne være med og spille hjemmefra.

– Det er veldig engasjerende spill som minner om Minecraft. Du bygger byer med bygninger, veier og infrastruktur, tar deg av gården din, drar på jakt etter vilt, lag klær, bygger kraftvert og forsker på nye teknologier. Spillerne spesialiserer seg også i et yrke og handler varer og tjenester av hverandre, forteller Aarnes.

En egen verden

Planen er å lage en egen virtuell ECO- verden- et gaming-community for miljøagentene.

Miljøagentene i Trøndelag er først ut til å spille sammen i en virtuell verden, gjennom spillet ECO. Foto: Marcus Isachsen

– Det er ingen krav til gamingferdigheter, men agentene må forstå noen kompliserte prosesser som handler om miljø og samfunn. Det er her læringen kommer inn, sier Aarnes.

Hun tror spillet kan fenge mange miljøagenter som vil synes dette er en meningsfull og artig aktivitet å være med på. Og man kan også spille hjemmefra, forteller Aarnes.

EFix Gaming er behjelpelig med en spilladministrator en spillveileder.

Også for foreldre

– Vi setter i gang en pilot her nå fra Stjørdal, og så får vi se hva fortsettelsen blir, sier Siv Grete Aarnes, som legger til at foreldre er også velkomne til å være med å spille.