– Det jeg skal begynne å jobbe med er verdiene til klubben. De skal ligge i ryggmargen og er kjempeviktige, sier Helene Arnø (45). Søndag ble hun den aller første kvinnen som ble styreleder i Stjørdals-Blink Fotball (SBF).

Hun tar over etter at nestleder Bente Ertsgaard har fungert som leder etter at det ikke lyktes på klubbens årsmøte den 28. februar å velge ny leder etter skatvalsbyggen Thomas Lidal Jamne. Ertsgaard fortsetter som nestleder. Jamne hadde frasagt seg gjenvalg etter to år som leder i Stjørdals største fotballklubb. Årsmøtet vedtok å gi det nye styre videre fullmakt til å finne ny styreleder og varamedlem med en tidsbegrensning på tre måneder. Nå var ny leder på plass allerede 18 dager etter årsmøtet.

Jentefotball

Helene Arnø har jobbet som lederutvikler i ti år opp mot organisasjoner og ledergrupper.

– Hva ser du frem til?

– Jeg gleder meg til å bruke kompetansen min inn i styret. Jeg ønsker å bidra med økt samhandlingskvalitet og bygge relasjoner oss imellom i styret – og i klubben for øvrig, fra yngst til eldst. Det er viktig å knytte foreldrene sterkere inn i klubben. Verdiene til klubben – ærlig, ydmyk, lojal – må sitte i ryggmargen til alle i klubben. Det vil vi ha fokus på også fremover, sier hun.

Arnø ser blant annet fram til å utvide nettverket sitt og bli kjent med nye folk etter at hun nå er styreleder i en sentral aktør i idrettslivet i Stjørdal.

– Jentefotballen er også noe jeg skal ta tak i. Det handler om å bygge opp en positiv kultur som vil at folk vil komme til oss og ikke velge andre ting, sier Helene Arnø.

Glad nestleder

Nestleder Bente Ertsgaard er glad for at nettopp Helene Arnø blir ny styreleder i SBF.

– Jeg er veldig fornøyd med at lederen vi nå får kommer uten tidligere bakgrunn i klubben. Hun har stor kompetanse med kommunikasjon. Nettverksbygging er hun sterk på, og hennes smittende humør er en kjempebonus i tillegg, sier Ertsgaard i klubbens pressemelding som ble sendt ut søndag kveld.

Mette Irene Holø er styremedlem i SBF mens Ingrid Støversten er varamedlem til styret. I klubbens styre er det altså hele fire kvinner foran comeback-sesongen i 2. divisjon for klubbens flaggskip, herrelaget.

Tok kontakt

Helene Arnø fattet interesse for styrelederjobben da hun leste i lokalavisa at klubben manglet leder etter Thomas Lidal Jamne.

– Jeg kjente Thomas fra før og tok kontakt. Deretter snakket jeg med Bente, vurderte litt fram og tilbake, snakket også med styremedlem Stig Eidem og tenkte til slutt at dette er jo skikkelig spennende, sier Arnø. Hun møtte de øvrige styremedlemmene for første gang søndag kveld i konstituerende møte.

– Jeg har lest meg litt opp, smiler hun – og legger til at det er fortsatt mye å sette seg inn i.

Helene Arnø har bodd i Hegra de siste fem, seks årene. Før det bodde hun i Malvik i 13 år. Hun kommer opprinnelig fra Ørlandet, har hus i hjemkommunen og spilte fotball for Opphaug i yngre år. Hennes 19 år gamle datter befinner seg i militæret i Bardufoss og den nye fotballederen gleder seg enormt til datteren kommer hjem på påskeferie.

– Da skal vi bare kose oss. Men kanskje vi tar en tur til Ørlandet og besøker gamle kjente. Har dessverre ingen slektninger som bor der lenger, sier 45-åringen som også vil benytte deler av påsken til å sette seg inn i styrelederjobben.

Liverpool

– Hvordan er fotballinteressen?

– For å si det sånn. Jeg har ikke ofte vært på Lerkendal og sett Rosenborg. Jeg har jobbet mye og tiden jeg har hatt til overs har ikke blitt prioritert til fotball. Men jeg kommer selvfølgelig til å være mye på Nye Blinkbanen i tiden fremover, sier Helene Arnø.

Hun har siden hun var jente hjemme på Ørlandet alltid hatt sansen for den engelske fotballklubben Liverpool FC.

– Har du vært på Liverpool-kamp?

– Det har jeg ikke. Men jeg er opptatt av å ha drømmer. Så å sitte på tribunen under en kamp på Liverpools hjemmebane Anfield er en drøm jeg har, sier Arnø.