Langrennsstjernen Therese Johaug feiret bursdag med lagvenninner, medier og sponsorer på treningssamling i Meråker mandag.

På Teveltunet Fjellstue ble 30-åringen overrasket med kake i ettermiddag som hennes lagvenninner sørget for.

– Oi, er det gulrotkake? utbrøt Johaug rett etter bursdagssangen, med krone og annet «stæsj» på seg.

– Utrolig fin dag

De norske landslagskvinnene i langrenn er for tiden på samling i Meråker. Therese Johaug smilte bredt da hun fikk spørsmål om hvordan bursdagen har vært.

– Den har vært veldig bra. Dagen startet med frokost, sang og bursdagspresang fra jentene. Etterpå ble det en langtur, så det kunne ikke bli bedre enn det, sier hun til Bladet og smiler.

Saken fortsetter under bildet.

Therese Johaug fyller 30 år og satte tydelig pris på bursdagskaken fra lagvenninnene på landslaget. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

– Ikke frokost på senga?

– Nei, men vi har ei fantastisk dame som er kokk på Bruksgården som lager veldig godt mat, så det ble mer enn en luksusfrokost for å si det sånn.

Bursdagspresangen fra lagvenninnene var et gavekort på en restaurant i Oslo.

– Jeg har hatt lyst til å gå på den restauranten lenge. Det var utrolig snilt gjort av jentene, forteller Johaug.

– Det var ikke snakk om å ha treningsfri på bursdagen?

– Den beste dagen for meg er å kunne trene i mange timer. I dag gikk vi på rulleski i to og en halv time før vi løp litt over to timer etterpå, sier hun, som satte pris på oppmerksomheten hun fikk.

– Det er bra å feire bursdagen sin her i Meråker. Dagen i dag har vært utrolig fin med mye oppstyr og jeg har hatt fine folk rundt meg.

Finner roen i Meråker

30-åringen fikk gjennombruddet sitt under NM på ski i Grova skisenter i Meråker i 2007. Men hun har ikke vært så altfor ofte i fjellbygda gjennom årenes løp.

– Jeg har besøkt Marthe (Kristoffersen, red.anm.) og har også vært her på sommerskiskole en gang. Men det er første gangen jeg er her på samling, sier Therese Johaug.

Saken fortsetter under bildet.

Therese Johaug har stortrivdes på samling i Meråker. Foto: Lars Sørnes

– Jeg må si at vi har hatt ei utrolig fin samling. Vi har bodd på Bruksgården, og der har vi alt vi trenger rett utenfor døra. Rulleskiløype, rulleskimølle, styrkerom, fjellet og fantastiske treningsmuligheter. Her er det mulig å finne roen. Det minner meg litt om Dalsbygda på den måten, sier hun og smiler.

Johaug forteller at hun er i god treningsform, og at hun raskt fant seg til rette på laget igjen etter at hun kom tilbake fra dopingutestengelsen.

– Nå er jeg veldig glad for at jeg kan være en del av laget, og jeg føler at jeg har glidd raskt inn i gruppa igjen.

– Veldig omsorgsfull

Ole Morten Iversen tok over som kvinnelandslagstrener i vår. Therese Johaug har mange positive ord å komme med om meråkerbyggen.

– Jeg er kjempefornøyd med Ole Morten. Det er en stødig kar med føttene godt plantet på jorda. Han er klar og tydelig, og har vanvittig mye kunnskap. Jeg gleder meg til å samarbeide videre med ham, sier hun.

– I tillegg er han veldig omsorgsfull. Han tar ikke bare vare på skiløperen Therese, men også personen Therese. Det er en viktig egenskap for en trener å ha, legger Johaug til.

Landslagsløperne dro for øvrig videre til Rypetoppen Adventurepark mandag kveld der de skulle utfolde seg i de ulike klatreløypene.

Therese Johaug utfordret seg selv i Rypetoppen Adventurepark mandag kveld. Foto: Lars Sørnes